Visszatekintő áprilisra

Már csak néhány nap és itt az év vége. Érden az elmúlt 12 hónapban számtalan esemény, fejlesztés, rendezvény volt. December 31-ig minden nap bemutatunk egy hónapot, vagyis visszatekintünk 2016-ra. Ma április híreit összegezzük.

Hasonló tartalmaink:

A tavaly elkezdődött fejlesztések egyik legfontosabb eredménye, hogy a ravatalazók mellett elkészült a szóróparcella a temetőben, erre már évek óta nagy igény mutatkozott, így a városvezetésnek határozott szándéka volt a kivitelezés megvalósítása. Több ütemben zajlanak a munkálatok, most az első szakasz fejeződött be, de várhatóan az idei évben a szóróparcella teljesen elkészül, ugyanis kiegészül egy tetővel és további emlékfalakkal.

A törvényi előírásoknak megfelelően kibővítették a vízhálózatot, korábban számos lakossági panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy kevés helyen van vízvételezési lehetőség a temetőben. A fejlesztésnek köszönhetően ez ma már nem okoz problémát a látogatóknak. Emellett pedig megkezdődött a temető újraparkosítása is. Az elvégzett munkák miatt esztétikusabbá váltak a főút melletti területek, az új járófelületek pedig a sírhelyek és az urnafal könnyebb megközelíthetőségét teszik lehetővé a kerekesszékkel közlekedők számára is. A rendezettebb terület karbantartása is sokkal egyszerűbb.

***

Az ország második legnagyobb LED-es közvilágítás-fejlesztési projektje indult Érden.

A Pest megyei város mintegy 9000 fényforrását cseréli fénydiódás, modern eszközökre a GREP Zrt. – A fejlesztést követően a vállalat 15 éves üzemeltetési-szolgáltatási szerződés keretében biztosítja a település közvilágítását.

Az Önkormányzat nyílt uniós szintű közbeszerzési eljárást indított a közvilágítás korszerűsítésére és energia hatékony működtetésére. A GREP Zrt., mint ajánlatadó nyerte el Érd 8767 közvilágítási lámpájának LED-es fényforrásra történő cseréjét, majd a rendszer 15 évre szóló, teljes körű üzemeltetését és karbantartását. A fejlesztés révén a település jelenlegi közvilágítási rendszerének kapacitása 365 kilowattról 146 kilowattra csökken, amely 60 százalékos energia-megtakarítást jelent. Ezen megtakarítás fedezi a beruházás költségét. A GREP Zrt. azt vállalta, hogy harmadik feles finanszírozása mellett ezt megvalósítja.

Fénydiódás technológiával korszerűsítik Érd város teljes közvilágítási rendszerét érinti, mely közel 9000 fényforrás cseréjét jelenti. A beruházás áprilistól augusztus végéig tart. A fejlesztésnek köszönhetően a település minden fényforrása LED-es technológiával működik majd. A közvilágítási kiadások azonnal 6 százalékkal mérséklődnek és a megvilágítási mutatók is javulnak.

„A konstrukció lényege, hogy a beruházás költségeinek megtérülését az új technológiából származó megtakarítás biztosítja. Az önkormányzatok számára a konstrukció azért előnyös, mert nem igényel nagy összegű tőkebefektetést, így állami vagy pályázati támogatás nélkül is megvalósítható, mivel a korszerűsítésből származó megtakarításból fizetik ki a befektetést” – hangsúlyozza Makra József, a GERP Zrt. vezérigazgatója.

Érd esetében a LED-es beruházás a tervek szerint a 15 éves együttműködés 12,5 évének végére térül meg. Az együttműködés során a GREP Zrt. nem csak modernizálja a fényforrásokat, hanem a szerződéses időszak alatt komplex szolgáltatás keretében biztosítja a rendszer folyamatos karbantartását és teljes üzemeltetését, valamint intézi az árambeszerzést is.

***

Megújult az ÉrdMost.hu.

Április 18-án reggel 6 órától megújult arculattal várja az olvasókat az ÉrdMost.hu városi információs portál. A honlap legutolsó verziója több mint egy éven át szolgálta a városlakókat és a település élete iránt érdeklődőket. Most a hasznos és fontos tudnivalókat frissítették a szerkesztők, a struktúrát pedig a korábbinál áttekinthetőbbé tették.

Emellett nagy hangsúlyt kapott egy letisztult, elegáns, jól strukturált, ezért könnyen átlátható, dinamikus, felhasználóbarát website megvalósítása, amely képekkel, videókkal, hangfájlokkal változatosan illusztrálja és egészíti ki a szöveges tartalmakat.

A  tervezésnél figyelembe vettük a honlap látogatottsági statisztikáját, ami alapján átgondolt, tematikus blokkokra osztottuk az új menüszerkezetet. A jövőben a főoldalon a kiemelt hírek sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, és akár egy kattintással elérhetővé válnak a legfontosabb tartalmak. Az ÉrdMost.hu weboldalon a jövőben az olvasó azonnal láthatja és eldöntheti, hogy egy adott hírrel kapcsolatban videós anyagot, vagy pedig rádiós riportot szeretne-e megnyitni. Piktogramok jelzik majd, hogy a feltöltött anyaghoz milyen kiegészítések tartoznak. Az egyes témakörök pedig áttekinthetőbbek, informatívabbak lesznek az eddigiekhez képest.

A  korábbi weboldal tartalmi elemeit átemeltük az új honlapba, de új tematikus blokkokat is létrehoztunk. Különböző, de könnyen és gyorsan kezelhető nyitó oldalakkal találkozhatnak majd olvasóink, és megváltoztattuk az almenüpontok sorrendjét is. Célul tűztük ki a responsive design-t is, azaz hogy a weboldal lehetőség szerint egységesen jelenjen meg mobiltelefonon, táblagépen és az asztali számítógépeken is.

Ezúton ajánljuk szíves figyelmükbe a megújult honlapot, abban a reményben, hogy az újdonságok elnyerik az Önök tetszését is! Látogassák minél többször a www.erdmost.hu weboldalt!

***

Idén immár harmadik alkalommal szervezték meg az Érdi Nyitnikék Kiállítás és Vásárt az Érd Arénában. A háromnapos rendezvényen több mint 200 kiállítóval ismerkedhettek meg a látogatók, mindemellett színes programokkal is várták az érdeklődőket.

Érdi és környékbeli vállalkozók, termelők vettek részt a Nyitnikék Kiállítás és Vásáron, amelyen lehetőségük nyílt szélesebb körben is bemutatni tevékenységüket, szolgáltatásaikat és termékeiket. A rendezvény jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a kereslet és kínálat egy helyen találkozzon – hangsúlyozta a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara Kárpát régiós és önkormányzati titkára. Dr. Kupcsokné Polyák Ágnes, majd hozzátette: idén 3500 nm-en, több mint 200 kiállító termékével, szolgáltatásával ismerkedhettek meg a látogatók. A rendezvény megnyitóján Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt évek alatt nagy fejlődésen ment keresztül a vásár.

Mint ahogy azt a kiállítók létszáma is mutatta, a vállalkozók, kézművesek, termelők is igen elégedettek voltak mind a rendezvény színvonalával, mind az érdeklődők számával.

A rendezvény a lakosok körében is nagy sikert aratott, a három nap alatt több százan látogattak ki a vásárra.

***

Címkék