Bemutatkoztak a civil szervezetek Diósdon

A Civilek Napja alkalmából idén is megrendezték az úgynevezett Civil Börzét Diósdon. Szombat délután a helyi általános iskolában megtartott eseményen ezúttal is több, mint húsz helyi civil egyesület mutatta be tevékenységét egymásnak és az érdeklődő lakosoknak.

Hasonló tartalmaink:

Az idei már a harmadik esztendő volt, hogy a helyi önkormányzat szervezésében Civil Börzét tartottak Diósdon. A rendezvényen ezúttal is közel harminc, kisebb-nagyobb civil egyesület állította fel a saját standját illetve állt színpadra, hogy megismertesse a lakosságot a saját munkájával.

Hagyományőrző, sport és kulturális egyesületek vagy a helyi nyugdíjasklubok szintén jelen voltak az eseményen, mondván egy kis reklám illetve új kapcsolatok mindenkinek jól jöhet.

A Civil Parlament húsz éve határozott arról, hogy február elsejét a Civilek Napjaként tartsuk számon. Ez a nap arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.

Címkék