Rövidesen indulhat az ófalusi háziorvosi rendelő felújítása

A pénz megvan rá, és a közgyűlés is meghozta az erről szóló döntést. A beruházással a mai kornak megfelelő, méltó körülményeket tudnak biztosítani a városrész orvoshoz forduló lakóinak.

Hasonló tartalmaink:

A szociális és egészségügyi rendszer fejlesztésére a Modern Városok Program keretében a tavalyi évben a kormány illetékes bizottsága jóváhagyta a fejlesztésre fordítható forrásokat, aminek egyik eleme a Római út 24/A alatt található rendelő újjáépítése. A fizikai megvalósítás hónapokon belül elkezdődhet, hiszen az anyagi fedezet a rendelkezésre áll. A kivitelező kiválasztását követően pedig elindulhat a rekonstrukció.

Ha elkészül az ófalusi rendelő, akkor már csak egy rendelőnek kell megújulnia, és akkor a város összes egészségügyi várója felújított és korszerű körülmények között fogadja a pácienseket.

Jó hír azonban, hogy erre is van kilátás, hiszen várhatóan még idén ősszel átadják az új rendelőt a Bagoly utca és a Fehérvári út sarkán, ami a nagyon rossz állapotban lévő Bölömbika utcai rendelőt váltja fel. Ez az épület két szintes lesz, az alsó részén gyógyszertár, gyermekorvosi rendelő és védőnői szobák kapnak elhelyezést. Az emeleten két felnőtt háziorvosi rendelő és a körzeti megbízotti iroda lesz. A tetőtér pedig közösségi térként funkcionál majd. A tervek szerint 18 parkoló áll majd rendelkezésre, ami a Bagoly utcán kap majd elhelyezést.

(a kép illusztráció)

Címkék