Ezer négyzetméterrel nő a Meseház Óvoda udvara

Ötven százalékkal nő még az idén a 2014-ben megépült Meseház Óvoda udvara, miután a múlt héten az önkormányzat megvásárolta a gyermekintézmény szomszédos telkét a Gábor utcában – jelentette be Dr. Bács István alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Az ingatlanon az óvoda dolgozói részére egy saját parkolót alakítanak ki, a fennmaradó részen pedig a gyerekek  játszóudvarát bővítik ki. 

Hasonló tartalmaink:

A Gábor utca 20. alatt található telket vásárolták meg, amin jelenleg még áll egy romos ház, aminek a bontását hamarosan megkezdik. A Gyula utca óvoda, amely hét csoportos, jelenleg egy kétezer négyzetméteres udvarral rendelkezik, ez bővül ki még az idén.

Dr. Bács István elmondta, hogy a most megvásárolt telekre a bontást követően egy pavilont fognak építeni, amelyben vizesblokk és raktár helyiség is kialakításra kerül. Az alpolgármester kifejtette, hogy a mosdókat azért tartják célszerűnek kiépíteni, hogy az udvaron játszó gyermekeknek ne kelljen állandóan a főépületbe bemenniük, a tárolókra pedig azért van szükség, hogy az ott működő csoportok dekorációs elemeit kényelmes körülmények között tudhassák az ott dolgozók.

Az alpolgármester hozzátette, hogy azt reméli, hogy még az idén sort keríthetnek az új udvar átadására, amit modern játszóeszközökkel is felszerelnek majd. A város a költségvetésében 15  millió forintot tervez a fentiek megvalósítására.

Címkék