Kezdődik a Battyhány iskola teljes átépítése

Kedden kapta kézhez az érdi önkormányzat a Batthyány Sportiskola és Gimnázium építési engedélyét, amely a Modern Városok Program részeként négy ütemben épül újjá a Fácán közben. Dr. Bács István alpolgármester bejelentette, hogy még idén elkezdődik az építkezés. 

Hasonló tartalmaink:

Az alpolgármester a sajtónak elmondta, hogy nulladik ütemben felújítják a sportcsarnokot, amit egy birkózócsarnokkal fognak kiegészíteni. – “A” ütemként egy 16 tantermes általános iskolát építünk, “B” ütemként 8 tantermes gimnáziumi szárnyat alakítunk ki, a “C” ütemben pedig rendbe tesszük a kertet és a sportudvart. A beruházás még az idén elkezdődhet, hiszen a Fácán közi óvoda építése a nulladik ütemet nem befolyásolja – hangsúlyozta Dr. Bács István. Hozzátette: – A tervek szerint az általános iskolai tanítás 2019. szeptember 1-jén el tud itt kezdődni, majd ezzel párhuzamosan tud épülni a gimnáziumi szárny is.

A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az iskola, hanem az óvoda és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építik meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát, amit akár még idén átadhatnak, a közmű engedélyek függvényében. Ha pedig az új gyermek intézmény felépült, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

Címkék