Érd kiváló sportolói és csapatai

A Polgárok Háza közgyűlési termében adta át T. Mészáros András, Érd polgármestere és Havril Károly sportreferens a 2017-es év Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata díjait.

Hasonló tartalmaink:

Hogy mi teszi a sportolót nagybetűs SPORTOLÓVÁ és hogy mivel érdemli ki egy utánpótláskorú versenyző a kiváló sportoló díjat azt a tizenéves Révész Alícia, a Fulldance Tánc Egyesület junior bajnoka talán tudtán kívül mondta ki, amikor a csapatok díjazása után, de még az egyéni elismerések átadása előtt egy technikai szünet következett, s ekkor kérdezte: „Meddig tart a szünet? Edzésre kell mennem.” – ez tökéletesen mutatja, hogy egy sportoló mennyire eltökélt, s készül, hogy újra meg újra részt vehessen hasonló díjátadókon. Igaz, az ilyen megnyilatkozás nem kritériuma az elismerésnek, ahhoz „csak” egyéniben válogatottság, csapatban országos bajnokságon vagy diákolimpián elért dobogós helyezés szükséges.

A díjazottak között csapatban az Érdi Kyokushin Kai Karate Egyesület kata-csapata (formagyakorlat), a Delta Röplabda SE Érd Országos Mini Kupát nyert csapata, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola (és az Érdi VSE) diákolimpiai B-kategóriás bajnok csapata, a Masters Akrobatikus Rock’n’Roll SE DOLCE Vita junior nagyformációja, az Érdi Torna Club magyar bajnok fiú párosa, az Érdi Baseball és Softball Team SE Indians együttese, a Vörösmarty Mihály Gimnázium B33-as diákolimpiai bajnok egysége volt érdekelt.

Az egyéni díjakat a lengyelországi korosztályos Európa-bajnokságon ezüstérmes, magyar bajnoki dobogós Ercsényi Dária (Érdi Kyokushin Kai Karate Egyesület) a diákolimpiai aranyérmes súlylökő, Rafael Dávid (Móra Ferenc Általános Iskola), a válogatott strandröplabdázó Tátrai Nikolett (Delta RSE Érd), az országos serdülő bajnok cselgáncsozó, Szilágyi Koppány (Benta SE), a tollaslabda diákolimpiai bajnok Bugyenszki Adrienn (Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola), az országos bajnoki ezüstérmes sportlövő Fodor Enikő (Százhalombattai Lövészklub) – aki nem mellesleg az Érdi Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere –, az ifjúsági úszó Európa-bajnokságon egyéniben ezüst-, váltóban aranyérmes úszó, Barócsai Petra (Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola), a magyar bajnok Korpás Petra (Masters SE), a 200 méter pillangón korosztályos Európa-bajnoki aranyérmes Milák Kristóf (Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.), az Érdi Spartacus birkózója, birkózó Nagy Krisztián (Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola), a diákolimpiai ezüstérmes sportlövő, Bakonyi Nóra (Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium), a korosztályos válogatott tollaslabdázó, Dulcz Zsombor (Fehérvár Badminton SE), és a testvére, a szintén válogatott Dulcz Bende (Seregélyesi Pelikán DSE), valamint a már említett junior bajnok táncos, Révész Alícia (Fulldance Tánc Egyesület) kapták meg.

„Második éve nálunk van a B-kategóriás legjobb tollaslabdacsapatnak járó díj és serleg. Tavaly tizenhét sportolónk vett részt, most is meg tudtuk szerezni ezt, miután az iskolák indulóinak pontszámait összeadták, így ismét megkaptuk ezt a díjat, melyben mindenki teljesítménye benne van.” – fogalmazott Tinka Lajos, a Batthyány testnevelője, tollaslabdaedzője.

Barócsai Petra a medencében elért kiváló eredmények mellett a parton is temérdek díjat kap, hiszen nemrég Pest megye közgyűlésétől megkapta az év utánpótlás női sportolója díjat is. „Nagyon jó érzés, ennek is ugyanúgy örülök, mint a többi díjnak. Hatalmas örömöt okoz. Sokat dolgoztam ezért az ifi-Európa-bajnokságon és az országos bajnokságokon.” – mondta.

Tátrai Nikolett a Delta RSE Érd feltörekvő, tehetséges játékosa Tóth-Lakits Petrával a junior strandröplabda-válogatottban bizonyíthatott, de a klubcsapatában is sikerekre tör, de az ilyen elismerésekért meg kell dolgozni. „Örülök, hogy az ilyen elismerések által van látszatja a munkának, amit minden nap csinálok. A strandröplabdában országos második helyezett lettem, valamint az ifjúsági kupában bejutottunk a legjobb tizenkét csapat közé, ami nagyon eredmény most. Nagyon motiválnak az ilyen díjak.” – szögezte le a röplabdázó, akinek testvére, Zsanett a Delta mini csapatának tagjaként kapott díjat.

Tátrai Nikoletthez hasonlóan Fodor Enikő, a Százhalombattai Lövészklub sportlövője, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diákalpolgármestere is úgy véli, nagyon motiváló a díjazás, hiszen ezzel elismerik a mindennapokban befektetett munkájukat. „Nagyon jó motiváció egy ilyen díjkiosztó. Már négy éve űzöm ezt a sportágat, tavaly az országos bajnokságon harmadik lettem, ezen kívül rengeteg csapateredményünk is van. A mostani százhalombattai ob-n csapatban harmadik helyet értük el. Az ob-n elért egyéni bronzérmem a legjobb, de vannak megyei első, diákolimpiai aranyérmeim is.” – ismertette eredményeit Fodor Enikő, aki a tíz méteres, negyvenlövéses légpisztolyban országos bajnoki bronzérmes lett tavaly. „Idén egy kicsit háttérbeszorult a lövészet az önkormányzat és a tanulmányaim miatt is, de legalább egy héten kétszer eljutok edzésre.” – mesélte idei időbeosztását Fodor Enikő.

Milák Kristófnak ősszel volt egy kihagyása, s orvosi tanácsra nem versenyezhetett, ám ugyanúgy edzett az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-vel. „A kis „balesetem” után elég nehéz volt visszatérni, de már teljes erőből tudok készülni a nyári bajnokságokra. Jól esik, hogy elismernek minket.”

Fotók: Boros Sándor

Címkék