Óvodai Szakmai Napok

Tizenkilencedik alkalommal rendeznek szakmai napokat Érd óvodái: idén különlegesen sok (és neves) meghívott előadót látnak vendégül.

Hasonló tartalmaink:

A szakmai napok egyik célja, hogy az intézmények és az óvodapedagógusok átadják egymásnak az úgynevezett jó gyakorlatokat, másrészt szakemberek előadásai segítségével elmélyedjenek egy-egy témában. A három hetes rendezvénysorozat keretében idén is sokféle előadást, bemutatót láthatnak az óvodapedagógusok, az érdeklődő szülők, illetve a meghívott vendégek: szinte minden hétköznapra jut egy rendezvény. Ebben az évben különösen sok meghívott előadó szerepel a szakmai napokon: a szabad játéktól az egészségvédelmen és a lelki egészség megőrzésén át az érzelmi intelligencia, illetve a mozgás fejlesztéséig többféle téma is előkerül. Eljön Érdre Pécsi Rita neveléskutató, dr. Kádár Annamária pszichológus és dr. Pálfi Sándor dékánhelyettes; tart előadást életmód-tanácsadó, szakorvos és táncpedagógus is.

– Ez egy alulról építkező rendezvénysorozat: az előadókat a tagóvodák választják ki, olyan témákban, amelyeket különösen fontosnak tartanak – mondta lapunknak Simonics Gabriella, a Szivárvány Óvoda intézményvezetője, az Óvodai Szakmai Napok programkoordinátora, hozzátéve: bár idén az előadásokra fókuszálnak, nagy szerepet kapnak a gyakorlati foglalkozások is. Ezek idén a környezettudatosságot, a kreativitást és a mozgást helyezik előtérbe, de olyan bemutató is lesz, amelyen digitális okosjátékokkal ismerkedhetnek meg az óvónők.

– Ezek a rendezvények azért fontosak, mert gazdagítják a szakmai munkát. Az érdi szakmai napok nemcsak a programok sokfélesége miatt egyedülállóak, hanem azért is, mert három héten át tartanak – más településeken jóval rövidebbek az ilyen jellegű rendezvények, már ha vannak, nem beszélve arról, hogy egyedül nálunk van tizennyolc esztendős hagyománya – zárta szavait Simonics Gabriella.

A XIX. Óvodai Szakmai Napok március 6-ától 24-éig tartanak; a nyitott – szülők, érdeklődők számára is látogatható – rendezvényekről az óvodákban lehet érdeklődni.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék