Az érzékszervek jegyében

Szaglás, látás, tapintás és hallás, azaz az érzékelés lesz a középpontjában az Érdligeti Általános Iskola március 9-i iskolakóstolgató foglalkozásának.

Hasonló tartalmaink:

Az intézményben évtizedes hagyománya van ezeknek az alkalmaknak: ősszel, télen és tavasszal csoportos foglalkozásokra várják a tanító nénik a kicsiket, más és más témában.

– A kollégák – köztük a leendő elsős tanító nénik – több állomást terveznek, amelyeket a gyerekek forgószínpad-szerűen járhatnak be – mondta lapunknak Vargáné Balogh Erika igazgatónő, hozzátéve: a fél ötkor kezdődő, egy órás foglalkozáson a szülők végigkísérhetik gyermeküket, és a pedagógusokkal, az iskola vezetőségével is beszélgethetnek.

– Április 6-án, a negyedik, azaz utolsó iskolakóstolgatón a mozgásé lesz a főszerep. Tartunk nyílt napokat is, március 28-29-én, 9 és 11 óra között: a négy negyedikes tanító bemutató órákra várja a leendő elsősök szüleit. A pontos órabeosztásról honlapunkon tájékozódhatnak az érdeklődők – zárta szavait az igazgatónő.

Az Érdligeti iskolában a jövő tanévben is négy osztályt kívánnak indítani; a beiratkozáskor lehetőséget adnak a szülőknek, hogy megjelöljék, melyik pedagógust választják, és ezt lehetőleg tiszteletben is tartják. Az iskolakóstolgatók azonban nemcsak azért népszerűek, mert itt pedagógust választhatnak, hanem azért is, mert így a kicsik megismerkedhetnek az iskolával, és nem félelemmel, hanem várakozással eltelve várhatják a szeptembert.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék