Megújul a Vadlúd utcai és a Törökbálinti úti csomópont

Rendkívüli közgyűlést tart csütörtök este Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az ülésen várhatóan együttműködési megállapodást kötnek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel két állami út felújítására. Az egyik a kritikus állapotban lévő Vadlúd utcai csomópont, a másik a parkvárosi Törökbálinti út. 

Hasonló tartalmaink:

Valamennyi érdi és tárnoki tapasztalja minden nap, hogy a Vadlúd utca – Zámori út – Sóskúti út csomópontban finoman szólva is áldatlan állapotok vannak. Az érdi önkormányzat ezért régóta szeretné felújítani ezt a szakaszt, azonban a terület állami tulajdonban van.

Most azonban a Modern Városok Program részeként lehetőség nyílt a csomópont és az előtte lévő útszakasz felújítására. T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kíván kötni a Nemzeti Infrastruktúra Zrt-vel, amely a terveztetést készíti annak érdekében, hogy az arra közlekedők végre méltó úton járhassanak.

A felújítást a Fehérvári úttól a Vadlúd utcáig tervezik. Körforgalmat kívánnak kialakítani a Fehérvári út – Zámori út sarkán, valamint a Vadlúd utca – Zámori út – Sóskúti út találkozásánál is. A beruházás során megoldódik a vízelvezetés és teljesen új útpályát is építenek.

Ugyanez a helyzet a Törökbálinti úttal, ami szintén az állam tulajdona, ezért szükséges megállapodást kötni a NIF Zrt-vel. A Bem tértől Törökbálint határáig megújítják az utat, és megoldódik a Szövő utca – Folyondár utca – Törökbálinti út kereszteződésének problémája is, ahol jelzőlámpás kereszteződést építenek.

 

 

Címkék