Rutinszerzés a diákolimpiára

Négy versenyzővel, Góman Martinnal, Tóth Domonkossal, Szigetvári Bendegúzzal és Farkas Hubával vett részt a Csepeli Box Club által először rendezett pofonpartin az Érdi Box Klub.

Hasonló tartalmaink:

Góman Martin bemutatómérkőzést vívott 43 kilogrammban egy kőbányai ellenféllel. Két technikás sportoló találkozója után a közönségtől a tapsot is megérdemelték a tét nélküli, rutinszerző mérkőzésen a korosztály alattiak között. „Jó volt nézni, mert nagyon ügyesen mozogtak a ringben.” – mondta a találkozóról Dobrádi Zsolt.

41.5 kilogrammban Tóth Domonkos az egri válogatott edzőtáborból érkezett a csepeli viadalra, ahol aztán épp válogatottbeli társa ellen húzott kesztyűt, s a kecskeméti versenyző ellen egy válogatottszintű meccs volt – bár ez két válogatottnál nem akkora csoda… „Sajnos nem a mi kezünket emelték fel, de a diákolimpia előtt ez egy nagyon jó felmérő verseny volt, szóval reméljük, hogy ott már a mi kezünket emelik a magasba.” – jegyezte meg az ÉBK vezetőedzője, hiszen ez a pofonparti is egy tapasztalatszerzési lehetőség volt az április 12-én kezdődő diákolimpiára.

Szigetvári Bendegúz a dunaújvárosi rivális ellen az első menetet ugyan elvesztette, de a másodikban új erőre kapott és egy rendkívül közönségszórakoztató mérkőzést vívtak a felek. „Majdnem meg is kapta a legharcosabb versenyzői díjat Bendegúz. Nagyot harcolt és a szíve miatt nyerte meg ezt a csatát.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

Az elsőéves juniorkorú Farkas Huba 60 kilogrammban a tavalyi korosztályos bajnoki bronzérmes KSI-s ökölvívó ellen lépett ringbe. „Nagy falat volt neki, de szépen helyt állt. Végigment a mérkőzés, kapott is, de találgatott is rendesen.” – mondta Dobrádi Zsolt Farkas Huba meccsével kapcsolatban, majd összegzésként megjegyezte: jó volt látni, hogy minden versenyzőjük fizikálisan rendben van és nem vallottak szégyent. A szorítóban mindenki odatette magát.”

Címkék