A forradalom hőseire emlékezünk

Politikai rendezvények, ünnepi megemlékezések és színes családi programok várják az érdeklődőket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján március 15-én országszerte. A budapesti Múzeumkertben Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester mond beszédet, az ellenzéki pártok a város különböző pontjain ünnepelnek, az Együtt aktivistái ismét fütyüléssel készülnek.

Hasonló tartalmaink:

A hivatalos állami megemlékezés szerda reggel kilenc órakor Budapesten a Kossuth téri ünnepi zászlófelvonással veszi kezdetét, amelyen Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részt vesz.

Ezután ünnepi menet indul – az Astoria érintésével – a Magyar Nemzeti Múzeumhoz. Itt fél 11-kor megemlékezés kezdődik autentikus népdalokkal, amelyek hitelesen mesélik el az 1848–49-es forradalom és szabadságharc történetét. A fellépők között szerepel a Csík zenekar, és elhangzik Petőfi Sándor Nemzeti Dal című forradalmi költeménye a Jászai-díjas Rácz József színművész előadásában.

Köszöntőt mond Tarlós István, Budapest főpolgármestere, és itt hangzik el Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi szónoklata is.

Ezután díszmenet indul a budai Várba zenekari kísérettel, amelyhez szintén lehet csatlakozni. A menet a Nemzeti Múzeumtól az Astoria érintésével a Szabad sajtó úton és a Március 15. téren keresztül vezet a Várba, ahol a Dísz téren áll meg.

04_budapest_2017_marc15

Címkék