Kilencedik hely az Európa-bajnokságról

Kilencedik helyen végzett a horvátországi Splitben rendezett súlyemelő Európa-bajnokság 69 kilogrammos súlycsoportjában Jung Beáta, érdi súlyemelő.

Hasonló tartalmaink:

Jung Beáta súlyemelő pályafutása során eddig leginkább a B-csoportos küzdelmekben volt érdekelt, ám a horvátországi kontinensviadalra már A-csoportosként jutott ki. Az érdi sportoló 203 kilogrammos összetettel zárt, miután 98 kilót szakított és 105-öt lökött. Ezzel az eredménnyel Jung Beáta szakításban ötödik, lökésben tizenegyedik helyen zárt, s összesített eredménye alapján a kilencedik helyen végzett. A végső győztes az orosz Anasztaszija Romanova lett 243 kilós összetettel (112 kilós szakítással, 131 kilós lökéssel), tizennyolc kilóval megelőzve a második és harmadik helyen végző riválisait…

Jung Beáta szakításban a 93 és a 98 kilós sikeres emelések között a 97 kilóba belehibázott, ám így is a 100 kilóval a számot másodikként záró brit Rebekah Tilertől is csak két kilóval maradt el, az említett orosz Romanova tizenkét(!!!) kilóval előzte meg társait.

Lökésben Jung Beáta első kísérletére felvette a 105 kilogrammot, ám a következő két emelés (110, illetve 112 kilogramm) már nem jött össze neki, így itt tizenegyedik helyen végzett, mellyel összességében a kilencedik helyen fejezte be a spliti versenyt.

Az érdi súlyemelő a tavalyi, norvégiai Európa-bajnoksághoz képest két helyezést javított, s összesített eredménye is tizenhárom kilóval több, mint az olimpiai-kvalifikációs kontinensviadalon elért eredmény. Jung Beáta közösségi oldalán úgy fogalmazott: Jövőre már sokkal keményebb és erősebb lökéssel fog odaállni a dobogóhoz.

Címkék