Adjon nevet az ófalusi ásványvíznek!

Hamarosan átadják az ófalusi ásványvizes kutat, amit a közelmúltban újra fúrtak és a környezetét is teljesen átalakították. Néhány hét és egy parkban, egy gyönyörű építmény alól juthatnak hozzá a vízhez az ériek, vagy bárki, aki ófaluban jár. Mivel a víz minősége kiváló, a város elgondolkodott annak lehetőségén, hogy bepalackozzák a vizet, ezért névadó ötletpályázatot hirdetnek. 

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András emlékeztetett, hogy hosszú út vezetett addig, hogy a régi kút megújulhasson. A város 60 millió forintért fúratta újra a kutat,  a környék rendbetétére pedig 78 millió forintot irányzott elő. Az újra fúrására  azért volt szükség, mert a régi elrozsdásodott, és a felhozott vízbe talajvíz is került.

Az érdiek már évekkel ezelőtt megkezdték a gyűjtést abból a célból, hogy az artézi kút méltó külsőt kaphasson. Egy jótékonysági rendezvényen 680 ezer forint gyűlt össze e célra, a lakossági adakozásból is körülbelül ennyi folyt be, és az önkormányzati pince eladásából származó bevételt is erre szánta a városvezetés.

A polgármester elmondta, hogy szeretnék, ha az érdiek segítenének elnevezni a kutat, ezért arra kérik a lakosságot, hogy május 1-ig küldjék el javaslataikat a kut.palyazat@erd.hu címre.

 

Címkék