Szombaton várostakarítás, még lehet csatlakozni

Hat helyszínen takarítják önkéntesek a várost szombat délelőtt. A Teszedd! mintájára szervezett akcióra eddig több szervezet és magánszemély, összesen mintegy százötven-kétszáz ember jelentkezett, de a szervezők várják a további önkénteseket is. Főleg két helyszínen, a Betonozó és Búvár utcák végén, illetve a Tárnoki úti régi temetőnél van még szükség dolgos kezekre.

Hasonló tartalmaink:

Érd az elmúlt években nagy sikerrel csatlakozott az országos Teszedd! programhoz. Idén ezt ősszel rendezik meg, ám a tavaszi várostakarítás most sem marad el: Érd önkormányzata május 6-ára hirdette meg a helyi akciót, bízva abban, hogy azok a civil szervezetek, önkéntesek, amelyek eddig aktívan részt vettek a Teszedd!-ben, most is csatlakoznak.

Mint Macsotay Tibortól, a polgárőrség elnökétől, a várostakarítás koordinátorától megtudtuk,  sokan jelentkeztek a felhívásra: eddig 150-200 résztvevőt regisztráltak.

Hat helyszínt jelöltek meg a szervezők (de egyéni kezdeményezéseket is szívesen fogadtak): ezek az Ötvös és Szövő utcák találkozása (szervező: Martin Norbert), Visegrádi–Zólyom utca (Fülöp Sándorné), a Betonozó és Búvár utcák vége (Rafael Attila), Csősz utca–Sugár utca (Görgényi György), a Dunapart (Pluhár István) és a Tárnoki úti temető melletti terület (Bada Zoltán).

– Akik eddig nem regisztráltak, azokat is örömmel látjuk a helyszínen.  Kesztyűt, zsákot, valamint ásványvizet és szendvicset biztosítunk minden résztvevőnek – hangsúlyozta Macsotay Tibor, akitől megtudtuk azt is: főleg a Betonozó és Búvár utcák végénél, illetve a Tárnoki úti kiserdőnél van még szükség dolgos kezekre.

Címkék