Határtalanul Erdélyben

Öt napot töltöttek Erdélyben április elején az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola hetedikesei, a Határtalanul program keretében. Úti élményeikről csütörtökön tartottak beszámolót diáktársaiknak. 

Hasonló tartalmaink:

Huszonöt érdi diák és négy pedagógus vett részt azon az erdélyi kiránduláson, amelyet a Határtalanul program keretében szervezett az iskola. Az EMMI 1,88 millió forinttal támogatta az Irodalmi körút és természetjárás Erdélyben elnevezésű programot, amelynek keretében az első nap Nagyszalontára és Köröstárkányba látogattak el, a második napon a János barlanghoz és a tordai sóbányába jutottak el a gyerekek, akik a harmadik napon megtekinthették Marosvásárhely, Sáromberke, Farkaslaka, Szejkefürdő, Székelyudvarhely nevezetességeit. A negyedik napon Segesvár, Nagyenyed és Torockó látnivalóit fedezték fel,  utazásuk utolsó napján pedig ellátogattak  Kolozsvárra, Csucsára és Nagyváradra.

A sáromberkei kastélyban, Teleki Sámuel szülőhelyén, ma líceum működik. Ezzel az intézménnyel most újrakötötték a testvériskolai megállapodást, felélesztve a régi, évek óta elhanyagolt köteléket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Patkóné Séra Ilona igazgatónő elmondta, bízik benne, hogy a jövőben ez működő kapcsolat lesz: közös projektet kívánnak indítani a testvériskolával, és azt tervezik, hogy ősszel vendégül látják a sáromberkei diákokat, akiket az érdiek az erdélyi kirándulás alkalmával játékokkal, könyvekkel leptek meg. A sáromberkei fiatalok fánkkal és barátságos futballmeccsel fogadták az érdieket.

Címkék