A kézműves fagyit népszerűsítették

Május 8-án tartották országszerte a kézműves fagylalt napját. Amellett, hogy féláron kínálták a jeges édességet, különlegességekkel, egyedi kedvezményekkel is várták a lakosságot. A kezdeményezéshez Érden is több cukrászda csatlakozott.  

Hasonló tartalmaink:

Pataki Ádám cukrászmester elkötelezett a kézműves fagylaltok népszerűsítése mellett: jó a cukrászdának, és jó a vásárlónak is, ha megtapasztalhatja a különbséget egy jégkrém, és a kézműves fagylalt között – hangsúlyozta.

– Elég sok silány minőségű, fagylaltnak nevezhető termék van a magyar piacokon, ezért a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete éppen olyan szabályozáson dolgozik, amely meghatározza, mit lehet fagylaltnak nevezni, mi a gyümölcsfagylalt. Ez a május 8-i esemény is arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy kóstolják meg az igazi fagylaltot – tette hozzá Pataki Ádám, kiemelve a minőségi alapanyagok használatának fontosságát.

Hogy a jó fagylalt elkészítése mennyire nem gyerekjáték, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a cukrász ipartestület évről-évre versenyt is hirdet, hogy megtalálják az „Év Fagylaltját”. A testület honlapján olvasható tájékoztatás szerint a versenyt május 29-én tartják Szegeden; a versenyzők maximum két szabadon választott fagylalttal nevezhetnek.

Címkék