Ünnepeltek az amerikai sportág érdi követői

Tizenöt esztendővel ezelőtt alapították meg az Érdi Baseball és Softball Egyesületet. Ennek apropóján egész napos rendezvénnyel ünnepeltek az alapítók az ófalusi sportpályán.

Hasonló tartalmaink:

2002-ben indult útjára a baseball és a softball oktatása Érden, és mindjárt az első tábor bástyaként szolgált a jövő megalapozására, hiszen rengetegen jelentkeztek rá. Az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Terry Lingenhoel-tól tudtunk meg mindezt, aki végigkalauzolt minket a rendezvény alkalmi múzeumában, oklevelek, érmek és kupák rengetegében. Az ohio-i születésű elnök azt is elmesélte, hogy a kezdeti évek csak az ismerkedésről és a tanulásról szóltak, a sikerélmények elmaradtak. Azóta viszont legalább harminc különféle trófeát nyert az egyesület.

Az érdi sportklub mára hazánk egyik legnépesebb és legsikeresebb bázisa a férfiak által űzött baseball és a női softball kettősének. Csapatai évről évre indulnak a hazai és nemzetközi utánpótlás és felnőtt versenysorozatokban, továbbá játékosokat adnak a válogatottnak.

A vasárnapi ünnepi eseményen egy bemutató mérkőzés keretében, helyszíni kommentálással lehetett megismerkedni részletesen a sportág szabályaival. Ezt követően ki is próbálhatták a kíváncsi természetű érdeklődők Amerika nemzeti sportját.

Érdekesség, hogy a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség is ezen a hétvégén ünnepelt. A sportszervezetet tíz évvel az érdi klubot megelőzően, 1992-ben alapították.

Címkék