Kézbe veszi az önkormányzat a Szent István híd kommunikációját

Rendszeres tájékoztatást fognak adni a Szent István híddal kapcsolatos kivitelezésről – tájékoztatott T. Mészáros András polgármester, szerdai sajtótájékoztatóján a Polgárok Házában. A folyamatos kommunikációra annak érdekében van szükség, hogy az érintett lakosság, valamint az érdiek naprakész információkat kapjanak a beruházás minden lényeges eleméről. 

Hasonló tartalmaink:

Hamarosan megkezdődnek a Szent István híd építéséhez kapcsolódó előkészületi munkák: a bontás, a közműkiváltások, majd jövő tavasszal pedig a híd építése is. A beruházásra vonatkozó tudnivalókat hétfőn, lakossági tájékoztatón ismertették a nagyjából száz főnyi érdeklődővel. A NIF által szervezett eseményen a kivitelező A-Híd képviselője beszélt a projektről és válaszolt a kérdésekre, illetve az önkormányzat képviseletében meghívottként részt vett T. Mészáros András polgármester és Bács István alpolgármester. A Szent István híd a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a magyar állam és az Európai Unió közös finanszírozásában, az A-Híd Zrt. kivitelezésében.

A hétfői tájékoztatón nagyon sokan tettek fel kérdéseket, olyanokat is, amelyekre a jelenlegi szakaszban nem tudott válaszolni a kivitelező, ezért nagyon fontos, hogy a tájékoztatás rendszeres legyen – mutatott rá a polgármester.

A Szent István híd megépítését létfontosságúnak nevezte T. Mészáros András, hiszen jelenleg csupán két teljes értékű átkelési lehetőség van a városban (a Duna utcában és a Balatoni úton), mivel az alagútban például a magasabb járművek már nem férnek el, ezért is lesz jelentős a Szent István híd megépítése. Ugyanakkor igazán hasznos az volna, ha megépülne a Bagoly utcai átkelő is – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester szerint nem kell attól tartaniuk a híd mentén élőknek, hogy csökkenni fog az ingatlanjaik értéke, véleménye szerint pont az ellenkezője fog bekövetkezni, hiszen a tapasztalatok szerint a főutak mentén elhelyezkedő házak mindig értékesebbek, főleg ha kereskedelmi szempontból tekintünk rájuk.

Címkék