Jó tanuló, jó sportoló

Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016 címben részesült az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola három diákja, akik eredményes tanulmányi munkájukért és kimagasló sportteljesítményükért elismerő miniszteri oklevelet kapnak.

Hasonló tartalmaink:

Az Emmi által kiírt pályázaton azon felső tagozatos, valamint középiskolai tanulók és felsőoktatási hallgatók nyerhették el e címet, akik országos bajnokságban vagy nemzetközi versenyen 1-6. helyezést értek el, és tanulmányi átlaguk legalább 4,8 volt. A Batthyány iskolában három hetedikes diákot, Bugyenszki Adriennt, Lázár Daniellát és Perényi Zsófiát terjesztették fel a kitüntetésre, és mindhárman el is nyerték azt.

– Ez a három diák bebizonyította, hogy lehet eredményesen tanulni és sportolni egyszerre. Adrienn és Zsófi az Érdi VSE Tollaslabda Szakosztályának igazolt versenyzője. Országos versenyeken dobogós helyezést értek el, és a Diákolimpia országos döntőjén is kimagaslóan szerepeltek. Daniella floorball sportágban gyűjtött be szinte minden megszerezhető elismerést, és „Az év játékosa” cím büszke tulajdonosa – mondta lapunknak Rozgonyi János iskolaigazgató, aki az évzárón adja majd át a miniszteri okleveleket a kitüntetetteknek.

– Fontos, hogy a gyerekeket dicsérettel, elismeréssel ösztönözzük, és megerősítsük őket abban, hogy jó úton járnak. Egy-egy sporteredményben rengeteg munka van, amit díjazni kell – hangsúlyozta az igazgató.

A három 7.t osztályos lány életét kitölti a sport: délután edzések, hétvégén versenyek. Mint lapunknak elmondták, edzés után, esténként készülnek a másnapi órákra, és már tervezgetik a továbbtanulást: a Vörösmarty, illetve a Gárdonyi gimnáziumba szeretnének felvételizni.

(Érdi Újság)

Címkék