Szombaton történelmi séta Óvárosban

Az Éltető Értékeinkért Egyesület Érd város történetét bemutató kirándulást szervez egy óvárosi séta keretében, szombat délután. Az érdeklődőket végigkalauzolják a Szapáry kastélyrom pincerendszerében is.

Hasonló tartalmaink:

Az Éltető Értékeinkért Egyesület rendszeresen szervez túrákat, kirándulásokat Érd környékén. Ezen a szombaton Óváros nevezetességeit fedezhetik fel az érdeklődők. A csoport 13 órakor indul a volt termál hotel elől; első állomás a Szent Mihály templom és környéke, majd a Szapáry kastély romjai, illetve az alatta húzódó, nagy kiterjedésű, középkori boltíves pincerendszer. A pincéből a padlásra, jobban mondva a Minaretbe vezet az út – ez a műemlék a szombati séta utolsó állomása.

5 (4)

Aki hosszabb sétára vágyik, ugyanezen a napon reggel 9 órai találkozással a Termál Hotel elől túra indul a Beliczay-szigetre. Állomásai: Attila-vár, magaspart, régi téglagyár, majd a résztvevők 13 órakor csatlakoznak az óvárosi sétához.

A kirándulások nyitottak és díjmentesek (a Minaretbe a belépő fejenként 200 forint).  minden érdeklődőt szeretettel vár az Éltető Értékeinkért Egyesület.

A szervezet legközelebb szeptember 24-én tart túrát: akkor Kápolnásnyék és környéke lesz az úti cél.

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék