Letették a törökbálinti városközpont alapkövét

Ma letették Törökbálint új városközpontjának alapkövét. Az ünnepségen részt vett dr. Aradszki András, a térség Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője is. A mintegy háromhektáros területen első körben a 2500 négyzetméter alapterületű  városháza épül meg, 1,2 milliárd forintos beruházásból.

Hasonló tartalmaink:

Törökbálinton az utóbbi időszak legkiemelkedőbb fejlesztése kezdődik meg: kiépül a az új városházát is magában foglaló városközpont.

Az ünnepélyes alapkőletételen Aradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: ha a városháza megépül, Törökbálint az egyik legélhetőbb város lesz Magyarországon – ehhez azonban elengedhetetlenül szükség van erre a beruházásra.

– Figyelemmel kísértem az előkészítés folyamatát, folyamatosan tájékozódtam, és úgy láttam: a  szándék, az akarat és az egység is megvan a fejlesztéshez. Törökbálint vezetése ugyanis az itt élő polgárokkal egyetértésben hajtja végre e projektet – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, aki azzal zárta szavait: ha akadály, nehézség merülne fel, Törökbálint számíthat a segítségére.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Elek Sándor (Fidesz–KDNP), a Pest megyei város polgármestere az ünnepségen úgy fogalmazott: a törökbálinti lakosok megérdemlik az új városházát, és sokak álma valósul meg az építkezéssel. A négyszintes, modern, a városképhez illő és a környezetbe simuló épületben kormányablak és postahivatal is helyet kap majd, így a törökbálinti lakosok egy helyen tudják intézni ügyeiket. Mint a polgármester utalt rá, eddig az önkormányzat különböző egységei nem egy, hanem több épületben voltak, ami jelentősen nehezítette az ügyintézést.

Az épületet az önkormányzat 1 milliárd forintos hitelből, valamint önerőből építi fel. A kivitelezést az É-Z Konzorcium végzi; a kivitelezői szerződést az alapkőletételt megelőzően írták alá. A munkálatok napokon belül megkezdődnek, az új épületet pedig egy év múlva adják majd át.

Címkék