FröccsMaraton az ófalusi gáton

Tízszer kétszáz méteres bulifutásra invitálja az érdieket és a környéken élőket a Pincetulajdonosok Egyesülete szeptember 9-én az ófalusi gáton. A Szüreti mulatság részeként délelőtt 10:30-tól hagyományos futóverseny is lesz, de igazán érdekesnek ígérkezik a 10×200 méteres hosszúlépés futás is, ahol a nevezőknek kétszáz méterenként kötelezően el kell fogyasztaniuk egy hosszúlépést. 

Hasonló tartalmaink:

Az ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete tizenegyedik alkalommal rendezi meg szeptember 9-én a Szüreti mulatságot a Mély utcai pincesoron. Az esemény szép hagyományokkal rendelkezik, hiszen amellett, hogy évről évre összehozza az érdieket, felelevenednek a régi szokások is a rendezvényen. Az érdi szüret hasonlóan a tavaszi Szőlővirág Ünnephez a családok felé nyit, hiszen ezúttal is lesz városnéző kisvonat, gyerekprogramok, állatsimogató, koncertek és az érdi gazdák most is kinyitják pincéiket, hogy bárki megkóstolhassa a kiváló érdi borokat.

Újdonság idén a délelőtti futóverseny, amelyre bárki benevezhet kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül, hiszen az 5 kilométeres gátkör célja ezúttal az együttlét és a sportolás közös öröme. Valamennyi résztvevő belépőt kap a rendezvényre, de a leggyorsabbak boros ajándékokkal is gazdagabbak lesznek.

Szüreti mulatságról lévén szó, a 18 év felettiek (nők és férfiak) benevezhetnek a 10×200 méteres hosszúlépés bulifutásra is, amelyet szintén a gáton rendeznek a szervezők. A verseny célja, hogy a futóknak a kihelyezett futópályán kétszáz méterenként kötelezően meg kell inniuk egy hosszúlépést (1 dl bor, 2 dl szódavíz). A leggyorsabban célba érkező és az összes italt elfogyasztó versenyző nyer, aki szintén ajándékcsomagot kap. A többi nevező a “sima” futáshoz hasonlóan belépőt kap a Szüreti mulatságra.

Nevezni a helyszínen 10:00-tól lehet, vagy pedig előzetesen az  erdbor.szervezes@gmail.com e-mail címen lehet szeptember 8-án 12 óráig! 

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

EMET_logo_fekete_feher

 

Címkék