Aradszki: Kérjenek bocsánatot a választókerület jobbikos politikusai a nyugdíjasoktól (frissítve)

Sajtótájékoztatót tartott szerda délután Aradszki András a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár, aki arra szólította fel a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól az ellenzéki párt elnöke, Vona Gábor helyett. 

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András kifejtette: több mint egy hónap telt el azóta, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódott, Facebook-bejegyzésében. Vona azt írta, hogy “nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Arról is írt, hogy egy dunaújvárosi utcai fórumán „szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas”. Utóbbi esetet megemlítve azt írta: „húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”.

Aradszki András hangsúlyozta: Vona Gábort már többször felszólították, kérjen bocsánatot azoktól, akiknek az önbecsülésébe gázolt a szavaival, de erre a Jobbik elnöke nem volt hajlandó annak ellenére sem, hogy nyugdíjas szervezetek is ezt kérték tőle. – Az a véleményünk, tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke, ezért telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indított a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor.

– Nem úszhatja meg egy egyszerű vállrándítással ezeket a súlyos kijelentéseket, amiket a nyugdíjasokra tett. Tudjuk jól, hogy pénzért és hatalomért bármit megtesz, korábban is tett már sértő és minősíthetetlen megjegyzést más társadalmi csoportokra. Számára senki és semmi sem szent, csak azt tartja szem előtt, hogy kitartójának, Simicska Lajosnak megfeleljen – fűzte hozzá Aradszki.

Ha ezentúl sem kér bocsánatot – mondta az országgyűlési képviselő–, akkor Vona Gábort kiírja magát a komolyan vehető politikusok köréből. Ugyanakkor a Fidesz azt várja, hogy ha Vona Gábor elmulasztja a bocsánatkérést a hárommillió megsértett nyugdíjastól, akkor valamelyik jobbikos politikus megteszi majd ezt helyette.

- Felszólítom Pulai Edinát, az érdi közgyűlés jobbikos képviselőjét, Törökbálint jobbikos elnökét, Keresztély Attilát, a diósdi Jobbik elnökét, Elszaszer Tibor Csörszöt, hogy határolódjanak el pártelnökük kijelentésétől. Külön kérem, hogy Nánási Kristóf, diósdi Jobbik képviselő, aki a párt országgyűlési képviselőjeként indul a következő választáson, szintén kérjen bocsánatot Vona Gábor helyett.

Az ÉrdMost.hu megkeresésére Pulai Edina, az érdi Jobbik képviselője azt mondta, hogy csütörtökön Érd Megyei Jogú Város rendkívüli közgyűlését követően reagál az elhangzottakra.

Pulai Edina szerint félretájékoztatás áll a háttérben

Vona Gábor Idősek Tanácsának címzett leveléből idézett Pulai Edina, a Jobbik érdi képviselője, miután szerdán Aradszki András országgyűlési képviselő arra szólította fel a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól az ellenzéki párt elnöke helyett. 

Pulai Edina azt mondta, félretájékoztatás van a háttérben, ezért felolvasta Vona Gábor levelét, amit a Jobbik pártelnöke július 31-én küldött el az Idősek Tanácsának.

Vona Gábor abban azt írja: “Magam azok közé a politikusok közé tartozom, aki kért már elnézést, amikor hibázott, mert úgy gondolom, hogy az nem a gyengeség, hanem éppen ellenkezőleg, az erő jele. Ez esetben viszont csak valami félreértésről lehet szó. Attól tartok, hogy a Tanács tagjai a teljes bejegyzést nem olvasták el, csupán a kormányközeli sajtóban kiragadott és félremagyarázott mondatokat hallhatták. Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a levél alatt bemásolt bejegyzést olvassák el teljes terjedelemben. Látni fogják, hogy abban semmiféle nyugdíjasokat általánosan sértő megjegyzés nem található, hanem éppen ellenkezőleg, az ellen emelem fel a szavam, ami ellen Önök is, hogy az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket a politika kihasználja.”

Pulai Edina méltatlannak nevezte a megszólítást, mert azt mondta nap, mint nap kapcsolatot tart az érdi idősekkel, ahol tud, mindig segít nekik. – Úgy érzem rendkívül sokat teszek az idősekért, ma reggel is felhívott egy ófalusi bácsi, hogy segítsek neki, természetesen igent mondtam. Szeretném még elmondani, hogy irányomban az elmúlt egy hónapban semmilyen negatív visszajelzés nem jött Vona Gábor Facebook bejegyzése miatt – mondta a képviselőnő.

Címkék