Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében – hangzott el az ELMŰ-ÉMÁSZ új, elektromos autókból álló flottájának átadásán. A rendezvényen dr. Aradszki András energiaügyi államtitkár is részt vett. 

Hasonló tartalmaink:

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára elmondta, hogy jogi személyeknél 5-ről 35-re emelkedik a támogatható autók száma, a költségvetési intézményeknél pedig nem lesz felső határ. Az eddigi pályázókon túl ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek is igénybe vehetik a támogatást – tette hozzá.

Lepsényi István kijelentette, a kormány folytatja a direktösztönző programot, így a támogatáshoz a következő évre is rendelkezésre állnak a szükséges források, emellett támogatni fogják az elektromos taxik vásárlását és üzemeltetését, valamit az elektromos carsharing (közösségi használatú autó) további terjedését.

A rendezvényen részt vett dr. Aradszki András energiaügyi államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője is, aki elmondta: rendkívül fontos a megtermelt energia minél környezetkímélőbb felhasználása, de az előállításról sem szabad megfeledkezni – kiemelt cél a fosszilis energiahordozók visszaszorítása.

– Dekarbonizált energiatermelési megoldást jelent a Paks II. Emellett folyamatosan nagyobb volumenű lesz a megújuló energiák hasznosítása.  Ha ez a folyamat beérik, és együtt mozog az e-mobilitás elterjedésével, 2032-re jelentős eredményeket érünk el a dekarbonizált energiatermelésben, és jelentős eredményeket fogunk elérni a tiszta közlekedés megteremtésében is – hangsúlyozta Aradszki András.

(MTI, ÉrdMost, fotó: kormany.hu)

Címkék