Magyarország rendezi a röplabda Eb-t!

Lengyelország, Csehország és Törökország mellett Magyarország is házigazdája lesz a 2019-es felnőtt női röplabda Európa-bajnokságnak.

Hasonló tartalmaink:

Magyar szempontból történelmi jelentőségű marad az Európai Röplabda Szövetség (CEV) szeptember elsejei krakkói közgyűlése. A CEV elnöke, Alekszandar Boricsics ugyanis bejelentette, hogy a 2019-es női Európa-bajnokságnak Lengyelország, Csehország és Törökország mellett Magyarország is a házigazdája lesz. Hazánk még soha nem rendezett sem férfi, sem női röplabda Eb-t – írta közleményében a magyar szövetség, amely hozzátette, a további információk, pontos helyszínek egyelőre nem ismertek, a későbbiek során kerülnek nyilvánosságra. Ami már biztos, hogy a két év múlva esedékes kontinenstornán huszonnégy csapat vív meg egymással.

Mint ismert, a magyar női röplabda-válogatott már 2013 óta, azaz négy éve minden nyáron Érden készül, itt játszotta többek között két évvel ezelőtt az Európa-liga mérkőzések nagy részét, illetve különböző tornáknak is ottthonául szolgált az ÉRD Aréna, amelyben idén is készült a magyar válogatott, amely 2015-höz hasonlóan 2017-ben is ott lesz az Európa-bajnokságon. Az idei kontinensviadal szeptember 20-án kezdődik Azerbajdzsánban és Grúziában és október elsejéig tart.

 

Címkék