Sportos tanévnyitó

Milák Kristóf ifjúsági világbajnok úszótól vehették át a Gárdonyi iskola nyakkendőjét azok a kilencedikesek, akik ma kezdték meg tanulmányaikat a gimnázium most induló sportosztályában. A Gárdonyiban nemcsak ezzel a meglepetéssel indult az új tanév: nyáron különféle sporteszközökkel gazdagodott az intézmény.

Hasonló tartalmaink:

Új tanév, új tagozat: középfokú sportosztály indult a Gárdonyi iskolában. Olyan diákok tanulhatnak itt, akik versenyszerűen sportolnak valamilyen egyesületnél, és akikek egyéni tanulmányi támogatásra van szükségük a mindennapos sportolás mellett – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska iskolaigazgatótól, aki elmondta azt is: ilyen speciális sportosztály nincs több a környéken, így nem csoda, hogy nemcsak Érdről, hanem a környékről és a fővárosból is érkeztek diákok.

Az iskolában hagyomány, hogy a legkisebbek gárdonyis kitűzőt, a kilencedikesek pedig gárdonyis nyakkendőt kapnak ajándékba. Az idei évtől a sportosztályosoknak egy-egy kiváló sportoló adja át a nyakbavalót. Az első sportosztály diákjainak Milák Kristóf többszörös ifjúsági világbajnok, az iskola végzős diákja adta át a nyakkendőket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint kérdésünkre Milák Kristóf elmondta, nagyon jó ötletnek tartja a sportosztályt, hiszen így a diákoknak a tanulás és a sport mellett marad azért szabadidejük is. Ő maga a gimnáziumi évei elején a szabadidejében tanult itthon, de ez nagyon nehéz volt – tette hozzá, hangsúlyozva: a tanárok jóindulatának, segítségének köszönhetően tudott megfelelően készülni az órákra, és ugyanakkor sportolni is. Milák Kristóf most már magántanuló, de amikor csak teheti, bejár az órákra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az iskola nemcsak egy sportosztállyal, hanem szabadtéri sporteszközökkel, illetve beltéri kondigépekkel is gazdagodott, így a diákoknak még több lehetőségük lesz az iskolai sportolásra. A kültéri eszközöket a DÖK, valamint az iskola alapítványa és egy vállalkozó támogatásával telepítették, a konditermet pedig három sportegyesület segítségével rendezték be a Gárdonyiban.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék