Szilárd hit és folyamatos megújulás

Ünnepi istentisztelettel, érdi képzőművészek kiállításával és családi programokkal ünnepelték az érdi református és evangélikus gyülekezetek a reformáció ötszázadik évfordulóját szeptember 3-án, a város főterén. Az istentiszteleten részt vett dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is.

Hasonló tartalmaink:

Az ünnepi istentiszteleten – a Baptista Központi Énekkar és a Magyar Honvédség Légierő Zenekar, Veszprém közreműködésével – négy érdi lelkész szolgált: Erdélyi Takács István (Érdi Központi Református Gyülekezet), dr. Literáty Zoltán (Érdligeti Református Egyházközség), Labossa Péter, Labossáné Kővágó Anita (Érdi Evangélikus Egyházközség), majd egy fiatalember, Deme János tanúságtétele mutatta meg a hallgatóságnak, hogy találhat valaki utat Jézushoz.

– Ha mi, ma – s ezt üzeni nekünk Luther 500 év távlatából – népünket, hazánkat, városunkat meg akarjuk tartani, akkor ehhez nélkülözhetetlen a szilárd hitre alapozott folyamatos megújulás, amire minden alkalmat meg kell ragadnunk, hiszen az ember gyarló, s gyakran elköveti ugyanazokat a hibákat, s ezeket újra és újra be kell ismernünk, tanulnunk kell belőlük – hangsúlyozta az ÉrdMostnak Erdélyi Takács István.

Amíg a színpadon az istentisztelet eseményei peregtek,  a művelődési központban az érdeklődő gyerekek interaktív foglalkozáson vehettek részt. A nap folyamán jutott még nekik bábelőadás a megunhatatlan Vitéz László kalandjaival a Fabula Bábszínház előadásában és vidám koncert is a Buborék Együttestől. Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel egyházi dalokból és zsoltárokból összeállított műsorát kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogadták.

A nap zárásaként érdi képzőművészek tárlata nyílt az Érdi Galériában a hit és megújulás gondolatkörébe illeszkedő alkotásokból.

Fotók: Boros Sándor

 

Címkék