Áldozatvédelmi iroda nyílik parkvárosban

Aláírták szerdán azt a szerződést, amely a város csapadékvíz-elvezetését szolgálja a Riminyáki úton, az Emil utcában és a Béla utcában – közölte T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján. A városvezető azt is mondta, hogy elő van készítve aláírásra a Szövő utca, Alsóerdősor utca, Szent István út, Csaba utca, Sóskúti út és Szovátai út csapadékvíz elvezetését és útépítést szolgáló szerződés is.

Hasonló tartalmaink:

- Megyünk előre, dolgozunk, haladunk és fokozatosan használjuk azokat a lehetőségeket, amiket a Modern Városok Program nyitott meg számunkra 2015. júliusában – mondta a polgármester. Az építkezésekkel kapcsolatban T. Mészáros András elmondta, hogy a Tárnoki úton már egész jól állnak a munkák, folyik a munkavégzés a Kalotaszegi utcában, a Fürdő utcában, az Ürmös utcában és a Papi földeken is. Az Ürmös utca, Csaba utca építésével kapcsolatban T. Mészáros András kiemelte, hogy hamarosan végezniük kell a szakembereknek a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével és utána kezdődik az úttükör kialakítása és az útépítés, amivel a tervek szerint november végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek. A Csaba utcával kapcsolatosan a polgármester elmondta, hogy a közbeszerzés folyamatban van, az időjárás és a közbeszerzési eljárás lefolytatásától függ, hogy még idén, vagy már csak jövő tavasszal tudják elkészíteni az úttestet.

Az ország egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása volt az érdi-diósdi-tárnoki csatornázás, amely Érden 17 ezer háztartást érintett. A beruházás lezajlott, a város gyakorlatilag teljes egészében csatornázottá vált, ami jelentősen növelte az ingatlanok értékét. Elkezdődött az elszámolás időszaka, ami az év végéig véget érhet – emlékeztetett a polgármester.

KMB Iroda lesz Parkvárosban

A Modern Városok Program részeként tervezett Teleki Sámuel Általános Iskola fejlesztésének következtében el fogják bontani a régi postát és a körzeti megbízotti irodát, ezért egy ideje tárgyalások folytak az új helyszínről, melyet végül a parkvárosi Interspar áruházban állapítottak meg. Hamarosan itt fogják kialakítani az új parkvárosi KMB irodát és áldozatvédelmi  irodát, ahová bárki fordulhat segítségért, ha bajba jutott.

T. Mészáros András beszélt arról is, hogy a kampány közeledtével elkezdődött a városban a gyűlöletkampány és a hazugságokra épülő weboldalak - Ron Werber a gyűlölet karmestereként emlegetett kampányguru – kommunikációját folytatják, amikor mindent kritizálnak és azt hangoztatják, hogy Érden nem történik semmi. Mint ismert: Ron Werber 2002-ben vezette az MSZP választási kampányát, a magyar társadalom ekkor ismerhette meg a valódi, professzionális gyűlöletkampányt. Az izraeli szakember dolgozta ki például azt a stratégiát, hogy a kettős állampolgárságnál jóval kevesebb jogkört biztosító kedvezménytörvényt olyan életveszélyes jogszabálynak állítsák be, amely 23 millió román elözönlésével fenyegette az országot.

T. Mészáros András végezetül elmondta, hogy nem tud a város ipari parkot létrehozni az Elvira majorban, ezért új helyszíneken kívánják megvalósítani az ipari parkot Érden. – Az a szükség, hogy Érden kell egy ipari park – hogy harmincezer embernek ne kelljen naponta bemenni Budapestre dolgozni, hanem Érden találja meg a kenyerét és az életlehetőségét és az egzisztenciáját biztosító munkahelyet – az az igény már 80 éve felmerült. – Az a szándékunk, hogy felépüljön az ipari park, ha azt 50 hektáronként kell megépíteni, akkor úgy fogjuk, mert Érden akkor lesz igazi közösség, amikor az emberek itt tudnak dolgozni és itt tudják a gyermekeiket napközben biztonságban az óvodákban és az iskolákban – mondta a polgármester.

Címkék