Szülői értekezlet, továbbtanulóknak

Hétfőn, illetve kedden tartották a beiskolázási szülői értekezleteket a Vörösmarty gimnáziumban. Hétfőn a nyolcadik osztályosokat és szüleiket várták, kedden a nyolcosztályos tagozat iránt érdeklődők ismerhették meg az iskolával és a beiskolázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Hasonló tartalmaink:

A nyolcadikosokat érintő telt házas szülői értekezleten a szülők és a diákok megismertették a 2018/19-es tanév beiskolázási rendjét, az intézmény tagozatait, és felhívták a figyelmet az iskola beiskolázási tanulmányi versenyeire is.

Mint Szilasné Mészáros Judit igazgatónőtől megtudtuk, a gimnáziumban általános, idegen nyelvi, matematika, biológia, kémia, humán tagozat (valamint egy nyolcosztályos gimnáziumi osztály) indul jövőre. A nyolcadikos jelentkezők körében legnépszerűbb az angol nyelvi tagozat, de a természettudományos irány is nagyon erős.

– A Vörösmarty Gimnáziumba azokat a diákokat várjuk, akik valamilyen szakirányban képzelik el a jövőjüket, tehát tudnak választani a tagozatok között, vagy általános tagozatra jönnek, és mindenképp felsőfokú tanulmányokat céloznak meg – hangsúlyozta az igazgatónő, aki elmondta azt is: az ősz folyamán még egy beiskolázási rendezvénnyel várják a nyolcadikosokat. Komplex tanulmányi versenysorozatot hirdetnek, amelynek résztvevői bizonyos eredmény elérésével mentesülnek a szóbeli vizsga alól.

A szülői értekezleten elhangzott, hogy a Vörösmarty gimnáziumban kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra, és a felsőfokú tanulmányokra való felkészítésre. Az intézmény a gimnáziumok országos rangsorában a 31., a vidéki gimnáziumok között pedig a 15. helyet foglalja el.

A beiskolázásról részletek az iskola honlapján találhatók.

Címkék