Püspöki áldás a Marianum iskolára

Ünnepi szentmisén áldotta meg csütörtökön a felújított Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát  Spányi Antal megyés püspök. A rendezvényen jelen voltak nemcsak az egyházmegye, a város és a tankerület vezetői, képviselői, hanem dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Hasonló tartalmaink:

Örömmel teszek eleget a felkérésnek és adom áldásomat a megújított iskolára, és köszönöm mindenkinek a támogatását, segítségét, és azt a türelmet, amivel az építkezés minden kellemetlenségét jó szívvel vállalták – e szavakkal kezdte Spányi Antal megyés püspök ünnepi szentmiséjét, amit a Marianum iskola tornatermében tartottak. A szentmisén részt vett dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a fenntartó egyházmegye képviselői, T. Mészáros András polgármester, Sárközi Márta tankerületi igazgató, Érd város vezetése, az intézmény pedagógusai, diákjai és azok szülei is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az iskola a nyáron energetikai felújításon esett át: az összes nyílászárót kicserélték, felújították a gépészetet, szigetelték a pincefödémet, az épület pedig új vakolatot, színt kapott. A beruházást az iskola fenntartója, a Székesfehérvári Egyházmegye pályázati forrás segítségével finanszírozta.

– A klímaváltozás veszélyezteti a teremtett világ jövőjét, és nagyon fontos, hogy annak védelmében az egyház is részt vegyen, a mostanihoz hasonló beruházásokkal – mondta az ÉrdMost-nak Aradszki András energiaügyi államtitkár, országgyűlési képviselő, hozzátéve: ez teljes egészében összhangban van a magyar kormány klímapolitikai céljaival.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hajdu Ferenc, az iskola püspöki biztosa az ünnepi szentmise elején utalt arra, hogy nem ez az egyetlen, az iskolát érintő építkezés, hiszen a befejezett energetikai felújítás mellett megkezdődött egy új épületszárny építése is. Mint hangsúlyozta: az iskola nem csupán kövek, beton és acél alapanyagokból, hanem sokkal inkább bizalomból épül, abból a bizalomból, ami lehetővé tette a felújítást, illetve a már megkezdett bővítést is, és amely nem csupán az emberektől, hanem az Úristentől ered.

Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgató azt emelte ki: bízik benne, hogy az áldás segít abban, hogy az iskolába járó gyerekek tovább tudjanak majd gyarapodni testben, lélekben és szellemben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék