Hivatalos: elkezdődött a kolbászfesztivál

Csütörtök este hat órakor az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a 21. Csabai Kolbászfesztivál. Ifj. Mahovics Tamás, a békési Belencéres Néptáncegyüttes táncosának műsora után a meghívott vendégek tartottak beszédet.

Hasonló tartalmaink:

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, több mint huszonegy országból jöttek vendégek az elmúlt huszonegy évben a fesztiválra. Ők közel ­huszonegymilliárd forintot költöttek el Békéscsabán, nagy részét a város kereskedőinél, szolgáltatóinál.

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója bejelentette, hogy 2030-ig Magyarországon ötszáz turisztikai fejlesztést valósítanak meg. Megkettőzik a hazánkban eltöltött vendégéjszakák számát, és létrehoznak harminc olyan repülőjáratot, amely összeköti Magyarországot a világ olyan pontjaival, akikkel még nincsen közvetlen kapcsolatunk.A megnyitón adták át a szárazkolbászversenyen résztvevők elismeréseit is. A szakmai zsűri első díját a békéscsabai Juhász György kapta, a polgármesteri különdíjat pedig a mezőberényi Kovács Árpád vehette át.

Dr. Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője Békéscsabán született. Az NFM energiaügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy fantasztikus ahogy kinőtte magát a csabai kolbászfesztivál, és hogy most Érd is a rendezvény vendége lehet. Köszönetet mondott a szervezőknek és a helyieknek a vendégszeretet miatt. Nézze meg a köszöntőt!

T. Mészáros András, Érd MJV polgármester köszönetet mondott azért, hogy Érd lehet a vendégvárosa a 21. Csabai Kolbászfesztiválnak. A városvezető azt mondta, hogy Érd számára nagyon fontos, hogy bemutatkozhasson az ilyen típusú rendezvényeken azért, hogy megmutathassa, hogy nem csupán egy alvóváros, hanem egy dinamikusan fejlődő település, amelyben rengeteg kincs és lehetőség rejlik.

Címkék