Simó: A migráció eddigi legveszélyesebb szakasza következik

A migráció minden eddiginél veszélyesebb szakasza következik – jelentette ki Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció átütő sikereket ért el, a terroristák rengeteg területet vesztettek, elveszítették lehetőségüket, hogy harcolhassanak, és menekülniük kell – mondta a szóvivő, kiemelve, hogy a menekülési kényszer miatt rekordmennyiségű terrorista fog azzal próbálkozni, hogy az illegális bevándorlási hullámot kihasználva bejusson Európába.

Hasonló tartalmaink:

- Éppen ezért érthetetlen az a törekvés, hogy európai bürokraták az gondolják, hogy jó ötlet pont most megkönnyíteni és felgyorsítani azt a folyamatot, hogy az eddig illegálisan megérkezett migránsokat családegyesítés címén hozzák be Európába – hangsúlyozta.

Simó Károly kifejtette azt is, hogy véleménye szerint az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) minapi döntése az Európai Unió legmagasabb döntéshozó szerve, az Európai Tanács szándékaival is szembemegy. Kijelentette: a LIBE-bizottság által a közös uniós menekültügyi rendszer dublini szabályozási kereteinek átalakításáról múlt csütörtökön megszavazott tervezet rejtett, álcázott módon szuverén hatásköröket vonna el az EU-tagországoktól. A reform keretében ugyanis olyan testület jönne létre, amely gyakorlatilag kötelező és állandó kvótamechanizmust hozna létre a menedékkérők és a migránsok elosztására.

- Ez az a kvótarendszer amelyet egyértelműen visszautasítunk, mivel szerintünk a kvótarendszer rossz ötlet, ellentétes a tagállamok érdekeivel, ugyanakkor a magyar álláspont ebben nagyon következetes, Magyarország szembeszáll az ilyen kezdeményezésekkel, és ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció is, amelyet kérünk, hogy Érdről is minél többen töltsenek ki és küldjék vissza, hisz ezzel a kormány fel tudja mutatni, hogy a magyar lakosság többsége azt az elvet támogatja, amelyet Magyarország Brüsszelben képvisel – húzta alá.

Simó Károly megdöbbenve beszélt arról, hogy az érdi baloldali pártok nem vettek részt az október 23-ai városi ünnepségen. – Ebből is látszik, hogy számukra március 15-e és október 23-a nem jelent mást, mint egy párteseményt, amin csak egymásnak bizonygatják tetteiket, viszont együtt ünnepelni méltóságteljesen az ünnepet, az számukra még mindig kihívás.

Az Érdi Fidesz szóvivője botrányosnak nevezte a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását. Az MSZP euró­pai parlamenti képviselője „Ünnephez közeledvén” felvezetéssel tett közzé egy fényképet, amely egy Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol. - 61 évvel a forradalom és 28 évvel a rendszerváltás után az MSZP-ben még mindig ott szunnyad a gyűlölet és a cinizmus az ’56-os forradalom iránt, még mindig idézőjelbe teszik a nemzeti ünnepet, meggyalázva ezzel minden forradalmi hőst és hozzátartozóikat – mondta. Ehhez kapcsolódóan említette meg Simó Károly, hogy megdöbbentőnek tartják, hogy az Érdi MSZP elnöke, Szűcs Gábor a közösségi oldalán azt az embert méltatja, aki aszó szerint azt fogalmazta meg 1989-ben, hogy nem kell lelkiismeret furdalása legyen azoknak, akik fegyvert fogtak az 1956-os forradalom résztvevőire, nem lesz retorzió azok számára, akik vérbe fojtották a forradalmat. – Azt gondolom, hogy 2017-ben az Érdi MSZP elnöke nem teheti meg, hogy követendő példaként állítson elő egy ilyen embert, ezért felszólítjuk Szűcs Gábort, hogy tegye világossá, hogy ezt hogyan gondolta, fejtse ki álláspontját, máskülönben azt gondoljuk, hogy egyetért Szanyi Tibor véleményével – hangsúlyozta Simó Károly.

 

Címkék