Sportprogramok hétvégére: nem fogunk unatkozni!

Szombaton akrobatikus torna országos pontszerző versenyt rendez az Érdi Torna Club a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, majd 14.30-kor az Érdi VSE NB III-as labdarúgói a Pápai Perutz FC-t fogadják a bajnokság 12. fordulójában. Vasárnap reggel 9 órától tartja a mini korosztály országos bajnoki kvalifikációs versenyét a Delta RSE Érd a Bolyai János Általános Iskolában. A hétvégét pedig az ÉRD női kézilabda csapata zárja, amely a bajnokság hatodik fordulójában a DVSC-TVP-t látja vendégül az ÉRD Arénában vasárnap 18 órától.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

Nyolcadik bajnoki mérkőzésére készül az ÉRD női kézilabdacsapata. Szabó Edina együttese az NB I hatodik fordulójában a DVSC-TVP-t látja vendégül október 29-én, vasárnap 18 órától az ÉRD Arénában.

171027_sportkep

Fotó: handballerd.hu

Janurik Kingáék hat győzelemmel és egy vereséggel – több lejátszott mérkőzésüknek köszönhetően – jelenleg vezetik a bajnokságot. Nyertek a Békéscsaba, a Vasas, az MTK, a Siófok, a Kecskemét és a Budaörs ellen is, s csak a Győrtől szenvedtek vereséget, míg a Debrecen két győzelemmel és három vereséggel csupán tizedik a tabellán. Tone Tiselj lányai kezdésként húszgólos vereséget szenvedtek Győrben, majd egy góllal nyertek az újonc Kecskemét vendégeként. Ezt követő három hazai meccsükből a Siófoktól és a Fehérvártól is kikaptak, a kettő között pedig a Vácot egy góllal múlták felül. A hajdúsági együttes legeredményesebb játékosa az öt meccsen 27 gólt jegyző Lotte Grigel, míg az érdieknél hét bajnokin Katarina Krpezs-Slezák 57 (!) gólt lőtt.

A DVSC-TVP már túl van egy fordulón az EHF-Kupában is, itt a lengyel Metraco Zaglebie Lubin együttesétől idegenben 25–23-ra kikaptak, de a visszavágót 26–20-ra nyerték és továbbjutottak a harmadik körbe, ahol a román SCM Craiova lesz az ellenfelük, míg Szabó Edináék az Issy Paris együttesével néznek farkasszemet a csoportkörbe jutásért.

Az ÉRD–DVSC-TVP mérkőzés október 29-én, vasárnap 18 órakor kezdődik az ÉRD Arénában. A találkozót Mizsák Dominika és Schmidt Orsolya vezetik.

A másik térségi NB I-es női kézilabda csapat búcsúzik 2017-re hazai pályájától. A hatodik forduló pénteki játéknapján a Budaörs az Alba Fehérvárt fogadja. A Pálos-Bognár Barbarát nélkülöző házigazda két sikerrel és négy vereséggel a kilencedik helyet foglalja el a tabellán, s aktuális ellenfele épp egy hellyel áll előtte, mivel Deli Ritáék a Kecskemétet és a Debrecent győzték le, emellett a Váctól és a Kisvárdától is kikaptak hazai pályán, idegenben pedig a Ferencvárostól.

Az október 27-én, 18 órakor a Budaörsi Sportcsarnokban kezdődő mérkőzést a Bíró Ádám, Kiss Olivér játékvezetői páros dirigálja.

K&H női kézilabda liga, 6. forduló
10.27., 18.00:
Budaörs Handball–Alba Fehérvár KC
10.29., 18.00: ÉRD–DVSC-TVP

LABDARÚGÁS

Pest megyei rangadó az NB II-ben – Komárom-Esztergom megyében. A Merkantil Bank Liga NB II 15. fordulójában a hétközi Magyar Kupa-fordulón búcsúzó Pest megyei együttesek találkoznak, hiszen a Budapest Honvéd ellen tizenegyespárbajban kieső Budaörs a Soroksár SC ellen búcsúzó Ceglédi VSE-t fogadja Tatabányán. Bognár György együttese tizennégy meccs után tizenharmadik, míg a ceglédiek a kilencedik helyet foglalják el a tabellán.

IMG_9579

Fotó: Balogh István

Pikáns mérkőzést rendeznek az NB III Nyugati csoportjának 12. körében, hiszen a listavezető Érdi VSE az elmúlt öt meccsét megnyerő és még gólt sem kapó Pápai Perutz FC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.
– Én a bajnokság előtt a Pápát az első háromba, négybe vártam és várom most is, tehát nekem a szezon eleji szereplése a meglepetés, nem a mostani öt mérkőzés, amiket úgy nyertek meg, hogy gólt sem kaptak. Ettől függetlenül mi is és ők is önbizalommal tele megyünk neki ennek a mérkőzésnek. Nekünk jól sikerült a hétközi kupameccsünk is, elméletileg mindenki egészséges, úgyhogy itthon kell tartanunk a három pontot – mondta Limperger Zsolt az erdivse.hu-nak.

A bajnokság góllövőlistáját kilenc találattal vezető Szabó Zsoltra nem számíthat a Perutz FC, hiszen a VLS Veszprém ellen begyűjtötte idei ötödik sárga lapját.

– Majd játszik egy másik játékos, egy fontos poszton játszik, de meccs után megmondom, hogy nekünk jó-e vagy sem az ő hiánya, de ez számunkra indifferens, mert ha a saját játékunkat játsszuk, akkor lesznek helyzeteink, az a kérdés, hány gólt fogunk rúgni és hátul lehozzuk-e gól nélkül a meccset. Ezek a céljaink – tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője, aki pápai születésűként először meccsel szülővárosának csapata ellen.

– Még sosem játszottam a Pápa ellen semmilyen szinten, amióta elkerültem onnan a Fradiba, akkor a Pápa nem volt NB I-es, amikor meg hazaértem Spanyolországból már nem volt NB I-es és soha nem játszottam a Pápa ellen, úgyhogy én is kíváncsian várom, milyen reakciót vált ki belőlem a szülővárosom elleni mérkőzés – jegyezte meg Limperger Zsolt.

Az október 28-án, 13.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen rendezett Érdi VSE–Pápai Perutz FC mérkőzést Dobai János vezeti, segítői Sebestyén László és Kulcsár Dániel lesznek. A találkozót élőben közvetítik az erdivse.hu-n!

A Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK a bajnokság 12. fordulójában a Szentendre VSE-t látja vendégül. Rácz László együttese jelenleg négy győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel a kilencedik helyen áll a tabellán, míg a szentendreiek két győzelem mellett két döntetlennel és hat vereséggel csak a Sülysápi SE-t előzik meg.

A Pest megyei másodosztály déli csoportjának tizenegyedik fordulójában térségi rangadót rendeznek, ugyanis a Törökbálinti TC a Diósdi TC-hez látogat. Lipők Andrásék tíz meccs után másodikak, a diósdiak pedig tizenkettedikek a bajnokságban.

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának tizedik körében három csapat is idegenben lép pályára. Az Érdi VSE II a Dunaharaszti MTK II, a Sóskút SKE a Dunavarsányi TE II, a Dunafüred-Százhalombatta pedig a Szigethalom SC otthonában játszik, míg a Tárnok BKSK hazai környezetben játszik a Szigetbecse SE ellen.

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló
10.29., 13.30:
Budaörs–Ceglédi VSE

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
10.28., 13.30:
Érdi VSE–Pápai Perutz FC

Pest megyei I. osztály, 12. forduló
10.29., 13.30:
Százhalombattai LK–Szentendre VSE

Pest megyei II. osztály, Déli csoport
10.29., 13.30:
Diósdi TC–Törökbálinti TC

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport
10.29., 13.30: Dunaharaszti MTK II–Érdi VSE II
10.29., 13.30:
Dunavarsányi TE II–Sóskút SKE
10.29., 13.30: Tárnok BKSK–Szigetbecse SE
10.29., 13.30: Szigethalom SC–Dunafüred-Százhalombatta

KOSÁRLABDA

Harmadik győzelmére készül a BKG-VMG DSE. A férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) nyugati csoportjának negyedik fordulójában a legutóbb a Marcali ellen fölényes győzelmet arató Vörösmarty Mihály Gimnázium diáksport egyesülete a negyedik fordulóban a MOGAAC vendége lesz.

Férfi NB II, Nyugati csoport, 4. forduló
10.27., 19.30:
MOGAAC–BKG-VMG DSE

VÍZILABDA

Battán lesz tornája a 2006-os pólósoknak. A Budapesti Honvéd SE-Érd serdülő együttese a bajnokság A-csoportjának negyedik körében a Népligetben száll vízbe a KSI-vel szemben. A 2004-es érdi csapat a Szőnyi úti Laky Károly uszodában a Szolnokkal méri össze erejét. A 2006-os korosztály B-csoportos küzdelmeinek a negyedik fordulóból a százhalombattai sportuszoda ad otthont, ahol a házigazdák az FTC ellen, az érdiek az ASI-val játszanak.

BVLSZ Diapolo Serdülő Bajnokság, A-csoport, 4. forduló, Népliget
10.28., 13.45:
KSI SE–Budapesti Honvéd SE-Érd

Rusorán Péter Gyermekbajnokság, 2004, B-csoport, 4. forduló, Laky Károly uszoda
10.28., 11.00:
Szolnoki VSE–Budapesti Honvéd SE-Érd

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2006, B-csoport, 4. forduló, Százhalombatta
10.28., 11.00:
FTC Utánpótlás–Százhalombatta
10.28., 12.00: Budapesti Honvéd SE-Érd–ASI-MSA
10.28., 13.00: Hírös Sport–OSC VSE

RÖPLABDA

Minitornát rendez a Delta. Október 29-én, vasárnap reggel 9 órától a Bolyai János Általános Iskolában rendezi meg a mini korosztály országos kvalifikációs röplabdaversenyét a Delta RSE Érd. A klub felnőtt NB II-es együttese szombaton az UTE U21-es csapatának vendégeként lép pályára. Mellettük a Delta kismini, szupermini és serdülő korosztályai is pályára lépnek hétvégén.

Női röplabda NB II, Közép csoport, 6. forduló
10.28., 14.30:
UTE U21–Delta RSE Érd
Országos Serdülő Bajnokság:
Budapest, XV. kerület, Sződliget utca 24-30.
Országos Mini Bajnokság.
10.29., 2030 Érd, Erzsébet utca 24-30. Bolyai János Általános Iskola,
Kismini Budapest Bajnokság:
10.28., MTK pálya
Szupermini Budapest Bajnokság: 10.28., MTK pálya

AKROBATIKUS TORNA

Október 28-án, reggel 8.30-tól rendezi meg a Start Kupát az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában. Az egyesület ezt követően 11 órától tartja az ÉTC Kupát, amely az országos bajnoki döntőre való kvalifikáció egyik pontszerző viadala lesz.

 

Címkék