Simó: Az érdi baloldal szándékosan uszít

Szándékosan félrevezeti és hergeli az érdieket a helyi baloldal, az útépítésekkel kapcsolatban – jelentette ki Simó Károly az Érdi Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.  Elkeserítőnek nevezte, hogy a fejlődést és a beruházásokat úgy állítják be, mintha azok az ott élők elleni merényletek volnának.

Hasonló tartalmaink:

A szóvivő azt mondta, hogy természetes velejárója egy komolyabb építkezésnek a kellemetlenség, de elvitathatatlan, hogy Érden arra van a legnagyobb szükség, hogy utak, járdák épüljenek. Jelenleg a második ütemű útépítési program zajlik, amelyben nagyobb csomópontok újulnak meg. – Mint ahogy azt megszokhattuk, az érdi baloldal  nem alternatíva, hanem akadály, hiszen emlékezzünk vissza, amikor az útépítések első szakasza zajlott, a Földmunkás utcában azért gyűjtöttek aláírást, hogy ne épüljön út. Sajnos ezt most is folytatják, elég a Fürdő utcai hecckampányra gondolni, a tények elferdítésével, indulatok gerjesztésével hergelik az ott élőket az útépítés ellen. Annak ellenére, hogy különböző baloldali politikusok folyamatosan azzal foglalkoznak, hogyan hecceljék az embereket és ferdítsék el az igazságot, a FIDESZ-KDNP tovább folytatja az utak építését, és mindhárom ütemet megvalósítja. Az első ütem a csatornázás utáni útépítés volt, a második ütemben a Modern Városok Program részeként már a város számláján lévő pénzből újítjuk meg a nagyobb csomópontjainkat és azokat a fő közlekedési útvonalakat, ahol mindenki közlekedik – pl. Ürmös utca, Csaba utca, Tárnoki út, Szovátai út, Szent István út. A harmadik szakaszban pedig a lakóutcák helyrehozatalára kerülhet sor.

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezi a FIDESZ-KDNP annak érdekében, hogy szigorúbban lehessen büntetni a 12 évnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszakot. Simó Károly elmondta, hogy az indítvány lényege, hogy a 12 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális cselekményeket – ha az elkövető a sértett hozzátartozója vagy a sértett a nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése vagy egyéb módon a hatalma, befolyása alatt áll – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntesse a Btk., függetlenül attól, hogy a cselekményt kényszerítéssel vagy a sértett beleegyezésével követték el. – A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja a gyermekek sérelmére elkövetett bántalmazásokat és üdvözöljük az indítványt, hiszen az ilyen elkövetőkkel szemben, akik visszaélnek egy gyermek bizalmával, kizárólag a legszigorúbb fellépésnek lehet helye – hangsúlyozta.

A szóvivő arról is beszélt, hogy gyávaság és a felelősségvállalás teljes hiányát jelzi, hogy a baloldal megfutamodott a hétfői devizahitelekről tartott parlamenti vita elől. – Mindez nem véletlen, hiszen pontosan tudjuk, hogy a devizahitelekbe a Gyurcsány-kormány taszította a családokat azzal, hogy leépítették a támogatott lakáshiteleket, miközben emelkedtek a kamatok, a forinthitelek pedig egyre drágábbak lettek. Gyakorlatilag azokat a családokat lökték a szakadék szélére, akik otthont szerettek volna teremteni, mivel számukra csak a kiszolgáltatott és megalázó feltételekkel kiszabott hitelek maradtak. Hozzátette: 2010-ben már több mint egymillió család fuldoklott devizahitelben.

- A FIDESZ-KDNP kormány a 2010-es kormányváltást követően több módon segítette a devizahiteleseket, egyebek mellett a jelzálogalapú devizahitelek betiltásával és a kamatemelés korlátozásával, amit az MSZP nem szavazott meg. A kormány emellett segített az árfolyamgát bevezetésével, amit az ellenzéki pártok szintén nem szavaztak meg, ráadásul a végtörlesztést sem támogatták. Simó Károly aláhúzta, hogy a Fidesz-KDNP-kormány intézkedések sorozatát hozta a bajba jutott családokért: létrehozták az árfolyamgátat, elszámoltatták a bankokat, forintosították a devizahiteleket, lezárták a devizahitelek korszakát, elindították az otthonteremtési programot, és már a parlament előtt van a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló javaslat is.

A polgári kormány anyagi és erkölcsi megbecsülést adott az egészségügyben dolgozóknak, ennek része a november elsejei újabb béremelés – hangsúlyozta az Érdi Fidesz szóvivője, azt állítva ezzel szembe, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásának az egészségügy volt az egyik legnagyobb kárvallottja. Mint mondta, az egészségügyben végrehajtott – az elmúlt években 400 milliárd forinttal finanszírozott, a következő években is folytatni kívánt – szakorvosi és ápolói béremelés célja és eredménye a kormány tevékenységének, a gazdasági növekedés és a pénzügyi stabilitás pedig lehetőséget teremtett a korábbi kormányzat által kivont forrás visszapótlására. Szavai szerint a szocialisták kormányzása idején „tartós rombolás zajlott”, a cél pedig az volt, hogy az egészségügy gyengítésével a fizetős szolgáltatásokhoz, a magánellátásba tereljék a betegeket. – Azt se felejtsük el, hogy Érden milyen komoly fejlesztések voltak eddig és már elő van készítve egy újabb milliárdos beruházás, amely során felújítják a rendelő régi szárnyát és eszközbeszerzésekre is sor kerül. Példaként említette még, hogy míg a szocialista kormányok 600 milliárd forintot vontak ki a szférából, a Fidesz vezette kormányzat az elmúlt években 500 milliárd forintot fordított bővítésre, fejlesztésre, a jövő évi költségvetés pedig 542 milliárddal többet ad erre a területre, mint a szocialisták kormányzása idején elfogadott utolsó, 2010-es büdzsé.

Országos ügyeket tekintve Simó Károly azt mondta még, szomorúan olvasták a tudósításokat, hogy Gyurcsány Ferenc megint nekirontott magyar állampolgárok egy csoportjának, bejelentette, aláírásgyűjtést indít azért, hogy az országgyűlési választásokon magyar állampolgárok egy csoportja ne szavazhasson.  Cáfolta, hogy a levélben szavazás megkülönböztetés lenne a Londonban vagy a Székelyudvarhelyen élő magyar állampolgárok között, hisz ez azok számára nyitott lehetőség, akik bármilyen oknál fogva nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel. Ha a Londonban lakó magyar állampolgár életvitelszerűen külföldön él és megszüntetni a magyarországi lakcímét, lehetősége van levélben szavazni. Az is tény, hogy akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, egyéni országgyűlési képviselőre nem szavazhatnak, tehát feleannyi szavazati joguk van, mint azoknak akik személyesen adják le a voksukat. A harmadik tény, hogy a listán így leadott szavazatok országosan egy-két mandátumot befolyásolnak, tehát nem ez dönti el a választásokat. – Gyurcsány Ferenc ezt 2004-ben eljátszotta már egyszer, amikor „magyart fordított magyar ellen” – tette hozzá. Szomorú, hogy más téma nem jutott eszébe, újból ezzel foglalkozik.

 

Címkék