Egy falatnyi iskola

Iskolakóstolgató rendezvényt tartott a végzős óvodásoknak az Érdligeti Általános Iskola csütörtök délután. A kicsik jópofa feladatok keretében ismerkedtek a tanítókkal és az osztálytermekkel, a szülők pedig az általános tájékoztatáson túl a kérdéseikre is választ kaphattak.

Hasonló tartalmaink:

Fél ötkor a megszokottól eltérően nem a haza igyekvő gyermekek és szülők látványa fogadta azokat, akik az Érdligeti Általános Iskola környékén jártak, hanem épp ellenkezőleg: csak úgy áramlottak be az apukák, anyukák és az ovis csemeték az intézmény hagyományos és nagyon népszerű iskolakóstolgató rendezvényére.

Az érdeklődőket Vargáné Balogh Erika igazgatónő köszöntötte: elmondta az általános tudnivalókat, majd a felmerülő kérdésekre válaszolt. A lurkókat hat csoportba osztva felkísérték az emeletre, ahol különböző játékos feladatok várták őket: parafadugókkal szőlőfürtöt festettek, logikai feladványokat kellett megoldaniuk. Ezek a foglalkozások az óvodát idézték; a későbbi iskolakóstolgatókon már tematizáltan, egy-egy tantárgyra fókuszálva ismerkedhetnek majd az iskolával az gyerekek.

Az intézmény a tanév során további három iskolakóstolgatóval készül, ezeket decemberben, márciusban és áprilisban rendezik majd.

Címkék