Nyitott kapuk a Gárdonyiban

Nyílt napot tartottak ma délelőtt a Gárdonyi iskolában. A nyolcadikosok nemcsak a felvételi eljárásról és az iskoláról tudhattak meg fontos információkat, hanem részt vehettek a nyílt órákon, és találkozhattak gimnazista diákokkal is. Idén minden eddiginél többen vettek részt a nyílt napon: nemcsak az aula, hanem az emeleti folyosók is megteltek érdeklődőkkel. A gimnázium nagyon népszerű az érdi és környékbeli diákok körében, és nagy a túljelentkezés.

Hasonló tartalmaink:

Mint Pintérné Bernyó Piroska iskolaigazgató tájékoztatójában elmondta, a Gárdonyi iskolában a jövő tanévben egy általános tantervű, idegen nyelvi osztály indul (a diákok emelt szinten német, vagy angol nyelvet tanulnak majd, heti öt órában), ennek betűjele “A”, emellett indítanak egy köznevelési típusú középfokú sportosztályt is (“B”).

Meghirdetnek egy harmadik osztályt is, ahol szintén emelt angol, illetve német nyelvet tanulnak majd a gyerekek.
– Ez az osztály azonban a Marianum iskolához tartozik majd. Mivel a gimnáziumi szárny még épül, és nem tudják lebonyolítani a felvételi eljárást, a tankerület és a kormányhivatal engedélyével a Gárdonyiba jelentkeznek és itt is felvételiznek a Marianumba készülő nyolcadikosok is. A nyár folyamán ez az osztály átkerül a Marianum iskolába – mondta az igazgatónő.

A Gárdonyi azokat a tanulókat várja, akik felsőfokú tanulmányokat szeretnének majd folytatni, és tanulmányi átlaguk 4,4-4,5 körüli. Sportosztályukba érdi és környékbeli sportolókat várnak, akiknek segíteni szeretnék a sportkarrierjét. A felvételi kérelmekről a 8. félévi tanulmányi, a központi írásbeli (magyar és matematika) felvételi, valamint a szóbeli felvételi eredmények alapján döntenek. A sportosztályba jelentkezőknél az igazolt sporteredményeket is figyelembe veszik. A “C” osztályba (Marianum) csak azok jelentkezhetnek, akik részesültek hit- és erkölcstan-oktatásban.

A gimnáziumban nagy a túljelentkezés: tavaly az emelt angolos osztályra tizenegyszeres, a németre közel négyszeres, az induló sportosztályra pedig majdnem háromszoros volt. A Gárdonyi láthatóan népszerű iskola – hogy miért, arról a jelenlegi diákok meséltek a leendőknek. Kiemelték a vonzó és színes iskolai programokat, a tanárok segítőkészségét, és az iskola jó megközelíthetőségét – még az is elhangzott, hogy  csengetési rendnél figyelembe veszik az itt közlekedő buszjáratok menetrendjét.

A nyolcadikosoknak – ahogy érdeklődésünkre elmondták – nagyon tetszett a nyílt nap: sok új információt szereztek nemcsak a felvételi eljárásról, hanem magáról az intézményről is.

Ami a felvételit illeti, már az sincs olyan messze:  az írásbelit január 20-án írják a diákok. Az eredményt február 1-jén tudhatják meg. A jelentkezési lapokat február 19-éig kell majd beküldeniük, a szóbelire pedig ezt követően, február 26-28-án kerül majd sor. Az ideiglenes felvételi jegyzéket március 14-én függesztik ki az iskolában, ennek függvényében a tanulói adatlapokat március 21-22-ig lehet majd módosítani. A felvett (elutasított) tanulók határozatait április 27-én vehetik át a diákok, a beiratkozás pedig június 21-én lesz.

Címkék