Önkormányzat, gyerekszemmel

Mi a polgármester úr kedvenc színe? Hát a kedvenc sportja? Ült már hajón, repülőn? Hogyan telik egy napja? Van háziállata? – csak úgy záporoztak a kérdések a Batthyány iskola 2/a osztályos tanulóitól T. Mészáros Andráshoz. A gyerekek tanulmányi kirándulásra érkeztek a hivatalba, ahol a polgármester fogadta és kalauzolta őket.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány iskola másodikosai már tudják: a polgármester úr kutyát tart, kedvenc sportága az úszás és a kézilabda, ült már hajón, és nem szeret repülni. Mindezt egy különleges tanulmányi kiránduláson tudták meg a diákok, akik azért érkeztek az Alsó utcába, hogy megismerkedjenek a hivatallal, no meg a város vezetőjével. Minden másodikos egy kérdéssel készült, amire természetesen választ is kapott T. Mészáros Andrástól.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Tizenkilenc gyermek látogatott el hozzánk, és nézhette meg, hol intézik a város dolgait. Nagyon okos kérdésekkel érkeztek, ezekre mind igyekeztünk válaszolni. Megmutattuk nekik a közgyűlési termet, a tárgyalót, illetve a polgármesteri irodát. Láthatóan minden nagyon tetszett nekik, de legnagyobb sikere a szavazógépnek volt, amit többször is kipróbáltak. Reméljük, más gyerekek, osztályok is kedvet kapnak majd ahhoz, hogy megnézzék: hogy is működik az önkormányzat – mondta tudósítónknak T. Mészáros András, aki elárulta azt is: ez volt az első tanulmányi kirándulás az önkormányzatnál. Mint mondta, üdvözlendőnek tartja, hogy megnyissák a hivatalt, és bemutassák az önkormányzatiságot a fiatalok előtt – így megtudhatják, hogyan születnek a döntések, és maguk is felelősebben gondolkozhatnak majd e kérdésekről.

A gyerekek megismerkedhettek Fodor Enikő diákpolgármesterrel is, aki az általános iskolásoknak szóló akcióikról mesélt a gyerekeknek, mint például az uszodabérlet-sorsolás, illetve az általános iskoláknak szóló sporteszköz-támogatás, és válaszolt a gyerekek kérdéseire.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

Címkék