Zalaegerszegen vannak a mumusok…

A Zalaegerszegi KK elleni, múlt heti vereséget követően a tavalyi idényben még Hévízen játszó, az új szezonra Zalaegerszegre költöző Ricsilla Sport ellen is kikapott a BKG-VMG DSE felnőtt férfi kosárlabda csapata.

Hasonló tartalmaink:

A harmadosztályú bajnokság nyolcadik körében előbb a Vörösmarty Mihály Gimnázium Diáksport Egyesületének felnőtt kosárlabda csapata hazai pályán a tavalyi bajnok Ricsilla Sportot fogadta.

Az előző idényben még Hévízen játszó, az új szezonra Zalaegerszegre átköltöző csapat ellen jól kezdtek az érdiek, mivel Valaczkay Gábor játékosedző triplájával indult a meccs, és az első negyedben még ötpontos előnyben is volt a házigazda, de a nagyszünetre már a vendégek vonultak 46–43-as vezetéssel.

A fordulás után a távoli érdi kísérleteket nem sikerült pontra váltani, így a Ricsilla Sport meglógott kilenc egységgel, melyet az utolsó felvonásban nem tudott ledolgozni a házigazda, s 79–68-ra kikapott.

– Egyértelműen jobb csapat volt az ellenfelünk, úgyhogy ez a tíz pontos különbség teljesen reálisnak, jónak mondható, jól küzdöttünk. Tavaly ők nyerték a Nyugati csoportot az NB II-ben, tele vannak NB I-es játékosokkal, súlybeli fölényben voltak és tapasztalat terén is előrébb járnak, mint mi, úgyhogy sajnos azt kell mondani, hogy teljesen reális ez az eredmény. A második félidő elején öt percig még egál volt a meccs, de nem tudtunk távolról betalálni, sajnos a zónázás ellen rossz százalékban dobtunk – értékelt Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE elnöke, játékos-edzője.

A BKG-VMG DSE ezzel nyolc meccs után öt győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyen áll a tizennégy csapatos bajnokságban. A csapat a kilencedik fordulóban Kozármislenyre látogat, majd december 17-én, 16 órától a Dombóvár KSE ellen lép pályára a VMG tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 8. forduló
BKG-VMG DSE–Ricsilla Sport 68–79 (28–23, 15–23, 12–18, 13–15)

Címkék