Év vállalkozója díjat kapott két érdi cégvezető

December elsején a Vállalkozók Napján a Művészetek Palotájában  adták át az Országos Év Vállalkozója Díjakat. Közel 100 vállalkozó vehette át a rangos kitüntetést. A legjobbak között is volt két érdi:  Szűcs Lászlóné egyéni vállalkozó keramikus és Kincses János az Electraplan Kft. ügyvezetője.

Hasonló tartalmaink:

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) rendezvényén Varga Mihály mondott elsőként köszöntőt. A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett arra, hogy január elsejétől egységesen 9 százalékra csökkent a társasági adó, amely a legalacsonyabb szint az Európai Unióban. A vállalkozók szociális hozzájárulása az előző évi 27 százalékról az idén 22 százalékra csökkent, jövőre pedig 19,5 százaléka mérséklődik, a megállapodás végére pedig 11,5 százalék lehet. Ezekkel az intézkedésekkel a kormány jelentősen segítette a vállalkozások működését.

Demján Sándor, a VOSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy érdekképviseletként a mindenkori, demokratikusan megválasztott kormánnyal párbeszédre törekednek. A tárgyalásokon a VOSZ mindig a pénzügyi egyensúlyt tekintette és tekinti fontos szempontnak.

Varga szerint folytatni kell az adók és az állami bürokrácia csökkentését. Az adóhivatal az idén 3,8 millió adóbevallást készített el, és cél az, hogy az adóhivatal a kkv-k számára is elkészítse az bevallást. Bár még ennek a folyamatnak az elején járnak, fontos lépés az online számlarendszer bevezetése – jegyezte meg.

A Vállalkozók Napján kitüntetéseket adtak át. Az Év Vállalkozója elismerésben 68-an részesültek üzleti tevékenységükért, a VOSZ elnökségének döntése alapján. A nemzetgazdasági miniszter elismerő oklevelét egy vállalkozó vehette át, Magyar Gazdaságért Díjban 9-en részesültek.

Az Érdi Ipartestület ajánlása nyomán idén két érdi vállalkozó is megkapta az Év Vállalkozója Díjat.

btySzűcs Lászlóné, Magdika hosszú évek óta keramikus Érden, csodálatos személyiségét és munkáit sokan ismerik és kedvelik, az Érdikumok közé is beválasztották. Az elismerés – amelyre Csóli Csaba az Érdi Ipartestület ügyvezető igazgatója terjesztette fel – könnyekig hatotta. – Még most is nehezen hiszem el, hogy megkaptam ezt a díjat. Nagyon boldog és hálás vagyok az ipartestületnek, hogy javasoltak erre a díjra – mondta Szűcs Lászlóné, aki hozzátette reméli, még hosszú évekig megszolgálhatja a bizalmat.

epuletKincses János az Electraplan Kft. ügyvezetője a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a vállalat 1991 óta végzi tevékenységét Magyarországon a villamos szerelési anyagok kereskedelme és gyártása területén. Családi vállalkozásként 1995 óta működtetik a vállalatot. Jelenleg 67 munkahelyet működtetnek Érden, s reményeik szerint rövid időn belül 100 főre duzzasztják az ott dolgozók számát. Az ügyvezető köszönetét fejezte ki a felterjesztőknek és elmondta igyekezett mindenkor jó kapcsolatot ápolni az Érdi ipartestülettel.

Címkék