Megnyílt a Töhötöm utcai játszótér

Új játszóteret adtak át csütörtök délelőtt Érden a Töhötöm utcában. A gyönyörűen parkosított közel 700 négyzetméteres körbekerített játszótéren a kisebb és nagyobb korosztály számára az EU szabványnak megfelelő játszóeszközök és ütést csillapító gumiburkolat biztosítja az önfeledt kikapcsolódást. A gazdag növényzet fenntartására automata öntözőrendszer készült, az esti megvilágítást kandeláberek biztosítják majd. A játszóteret határoló utcák mentén új aszfalt járdaburkolat készült de egy nagyobb parkoló is a családok rendelkezésre áll.

Hasonló tartalmaink:

bty

Gyerekzsivaj és örömujjongás hangjai hallatszottak december 7-én délelőtt a Töhötöm utcából, amikor a hivatalos átadó ünnepségen birtokba vették az új játszóteret a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda legkisebbjei. Az óvodások azonnal kipróbálták a csúszdát, a rugós játékokat és a fészek hintát, de a legnépszerűbb a 4,5 méter magas kötélpiramis volt, ami úgy lett kialakítva, hogy a gyerekek ne tudjanak róla lehuppanni.

bdrT. Mészáros András polgármester az átadó alkalmából elmondta, hogy a játszótér két korábbi lakóingatlanon került kialakításra amelyek a Töhötöm utca – Riminyáki utca – Diósdi út körforgalmi csomópont távlati átépítésének indokán már önkormányzati tulajdonban voltak. – A városra jellemző, hogy egyre fiatalabb, ezért óvodákra, iskolákra, játszóterekre van szükség. Azt a célt tűztük ki, hogy 2020-ra minden érdi gyermek helyben tudjon középiskolába járni. A Modern Városok Programban két új óvodát, két új általános és két új középiskolát építünk – mondta a polgármester. A városvezető elmondta még, hogy hamarosan három új játszótér épül a városban, köztük egy mozgáskorlátozott gyermekeket is befogadó épül a közeljövőben Érden. Ez utóbbit Fenyves-Parkvárosban, a Betonozó és Festő utca sarkán, alakítják ki, rámpákkal.  A közeli Bádogos utcában a már meglévő játszóteret újítják fel, mellette új kosárlabdapályát építenek.  Tisztviselőtelepen is új játszótér épül: a Képviselő utcában a kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt kikapcsolódást nyújtó parkot létesítenek. A játszóeszközök mellett pihenőpadokat, sakkasztalokat, ivókutat és kerékpártárolót is kialakítanak majd.

btyDr. Bács István a 4-es számú választókerület képviselője örömét fejezte ki az új játszótér megnyitása kapcsán, hiszen eddig nem volt a választókerületben hasonló. Elmondta, hogy a városvezetés célul tűzte ki, hogy Érd különböző területein újabb közösségi zöldfelületek jöjjenek létre. – Bízom benne, hogy hamar népszerű lesz a játszótér, ami nagyon könnyen megközelíthető és ráadásul közel van a Pumukli Óvodához is .

A Töhötöm utcai park nagyon szép lett, nyáron hűst és árnyékot adnak majd a nagy fák, amelyek a telken vannak. A gyerekek számára szórakozást nyújt a jövőben egy nagy homokozó, három rugós hinta, egy láncos egyensúlyozó, egy mászótorony csúszdával, két hinta, egy fészekhinta és a 4,5 méter magas kötélpiramis. A felnőtteknek több pad lett kialakítva arra a célra, hogy kényelmesen figyelhessék gyermeküket játék közben.

Címkék