Örökzöld karácsony az Arénában

Az életkorunk lehet, hogy több egy kicsit, mint szeretnénk, de a kedélyünk változatlan – ezekkel a szavakkal köszöntötte Kovács Kati az érdi szépkorúakat az idei Idősek Karácsonyán. A Kossuth-díjas előadóművészt Korda György és Balázs Klári követte a színpadon. A telt házas, nagy sikerű rendezvényen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket.

Hasonló tartalmaink:

A karácsony legtöbbünk számára az isteni szeretet jelenlétének ünnepe. Ebben az adventi időszakban sütünk, főzünk, takarítunk, munkálkodunk, de arra is készülünk, hogy szentestén megöleljük, üdvözöljük egymást szeretteinkkel. Ez az az érzés kell, hogy meghatározó legyen életünkben – hangsúlyozta Aradszki András. A kereszténydemokrata politikus utalt arra is: a kormány igyekszik minden generációt szolgáló intézkedéseket hozni, és 2017-ben is azon volt, hogy olyan juttatásokat, előnyöket biztosítson a nyugdíjasoknak, amelyek javítják élethelyzetüket.

– Reméljük, ezt folytatni is tudjuk. Bízom abban, hogy jövőre is sokan itt leszünk, és abban, hogy a fizikai fájdalmak, a test fáradása mellett a maihoz hasonló alkalmakon megtapasztalhatjuk: a lélek ifjonti derűje megmarad. Kívánom, hogy ez az ifjonti derű minél tovább itt legyen, tartsa egybe az érdi nyugdíjasokat, Érd városát, a nemzetet. Ezen gondolatok mentén kívánok mindannyiuknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet – zárta szavait az államtitkár.

A köszöntő után Kovács Kati lépett színpadra, aki közvetlenségével, kedvességével, humorával, no meg az énekhangjával elvarázsolta a közönséget, és hatalmas siker volt Korda György és Balázs Klári koncertje is.

Az Idősügyi Tanács a Szepes Gyula Művelődési Központ együttműködésével második alkalommal rendezte meg az Idősek Karácsonyát, ami tavaly is nagyon népszerű volt, idén azonban minden várakozást felülmúlt. Mint Czinderné Tassi Beáta főszervezőtől megtudtuk, 1100 ingyenes belépőjegyet osztottak szét az érdi nyugdíjas klubok, a szociális otthonok, a nyugdíjas otthonok, Szociális Gondozóközpont, a Parkvárosi Református Egyházközség  nyugdíjasai, valamint az egyéni jelentkezők között, és a jegyek nagyon hamar elfogytak – az érdeklődés nagyobb volt, mint a férőhelyek száma. Jövőre, ha megoldható, más színpadi elrendezéssel növelni tudják a befogadóképességet – tette hozzá a művelődésszervező.

Aki most lemaradt a koncertről, annak sincs oka a búslakodásra, hiszen az Idősügyi Tanács jövőre is megszervezi az idén népszerű programokat, mint például a lecsófőző fesztivált, az idősek világnapját vagy a Szenior Akadémiát – tudtuk meg Druzsin Józseftől, az Idősügyi Tanács tagjától. Az érdi tizenkét nyugdíjasklub pedig további változatos programokkal várja az érdi szépkorúakat.

Fotók: Boros Sándor

Címkék