A Meseszombaton már havazott

Némedi-Varga Tímea tartott karácsony- és hóváró Meseszombatot december 16-án délelőtt a kicsiknek és nagyoknak a Gyerekkönyvtárban.

Hasonló tartalmaink:

A közönség többsége már visszatérő törzsvendégnek számít a Gyerekkönyvtár programjain, a Meseszombaton is. Nincs szükség unszolásra, boldogan éneklik Némedi-Varga Tímeával együtt a Micimackót, egymást próbálják túlharsogni, amikor a színésznő kérdéseket tesz fel a télről, az adventi időszakról, a karácsonyról. Aztán előkerül a könyvtár gyönyörűséges papírszínháza, aminek lapjain megelevenedik a gyerekek szeme láttára a Holle anyó. Ott a szorgalmas lány, aki csak rázza és rázza a párnát, hogy hadd hulljon a hó, és meg is kapja érte méltó jutalmát. Ott a rest lány is, aki miatt elmarad a hóesés, cserébe neki is elmarad a jutalom, kapja mit megérdemel. Mindenki számára ismerős a mese, mégis csillogó szemekkel, lenyűgözve hallgatják az aprók és szüleik is – egyrészt a már említett papírszínház meseszép grafikái miatt, másrészt az előadó miatt, aki lelkesen mesél és mesél, mert tudja és vallja, hogy a mesék tele vannak örök igazságokkal, gazdagodhat tőlük a gyermekek kreativitása, fantáziája, és közben nincsen felső korhatár, minket, felnőtteket is megérinthetnek.

A mesélés után, míg a gyerkőcök egy része közelebbről is megcsodálja a papírszínházat, másik része már az asztal köré gyűlik, ahol hóembert „építhetnek” ha nem is igazi hóból, vattából és babaételes üvegből a könyvtár munkatársai segítségével. Véget ér a Meseszombat: a gyerekek búcsúznak, lelkükbe fogadva a hóesést keltő Holle anyó meséjét, a kezükben szorongatva a hóembereket, és várva az igazi hóesésre.

Címkék