Az Érdi Fidesz készen áll a megmérettetésre

Bízik abban, hogy a város érdekében elvégzett munkát értékelni fogják a választók, közölte Simó Károly a párt helyi szóvivője sajtótájékoztatóján. Ezt annak kapcsán mondta, hogy Áder János köztársasági elnök április 8-ra kiírta az országgyűlési választások időpontját, amelyre az 1. számú választókerületben az Érdi Fidesz Aradszki Andrást jelöli.

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly aláhúzta, hogy Aradszki András a kormány tagjaként sikeresen lobbizott Érd érdekében, hiszen soha nem látott mértékű hazai fejlesztési forrás áll a város rendelkezésére, amely az itt élők életminőségét javítja. S, hogy mindez igaz, egy a napokban megjelent cikk is bizonyítja, amelyben a számok nyelvén mutatták be, hogy 2006 óta Érd a legdinamikusabban fejlődő megyei jogú város Magyarországon.

A szóvivő arra kérte azokat, akik önkéntesként szeretnék segíteni a párt kampányát, hogy keressék fel a helyi szervezetet, ahol örömmel várják őket. A tájékoztatón szó volt arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben kereste meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak. – A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit, ezért kérjük, hogy ki-ki anyai lehetőségéhez mérten támogassa a Fideszt – mondta Simó Károly.

Péntekre a fővárosban hívja találkozóra a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a magyar polgármestereket, mert a települések biztonsága a Soros György által pénzelt magyarországi civilek terjeszkedése miatt veszélyben van, és erről kíván tanácskozni a kollégákkal. Simó Károly szerint aggodalomra ad okot az, hogy a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről szóló javaslat ügyében összefogott az Európai Bizottság és az Európai Parlament, és a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni. - Ha mindez megvalósul, a magyar települések az illegális betelepítés célpontjaivá válhatnak – szögezte le, hozzátéve, meg kell akadályozni, hogy ilyen döntés szülessen. Kifejtette: novemberben az Európai Parlament olyan határozatot fogadott el, amelyben nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több 100 ezer dollárt szán hálózatának megerősítésére és bevándorlásszervező pontokat kíván létrehozni. Ilyen civil szervezetek megjelentek már Pécsett és Debrecenben is. – Jelenleg 60 olyan szervezet van, amelyet Soros György támogat, ezek közül nem mind új, de most aktivizálták magukat azokon a településeken, ahol korábban nem voltak jelen. Érden egyelőre nem láttuk annak jelét, hogy aktivizálták volna magukat Soros emberei, de hozzá kell tenni azt is, hogy Érden harmonikus az együttműködés azokkal a civil szervezetekkel amelyek valóban a helyi társadalom, vagyis az itt élő emberek érdekében tevékenykednek. A város is támogatja őket, ezért örömmel vesszük a tevékenységüket. Az álcivileket és civilkedés mögé bújó politikai haszonlesőket viszont továbbra is elutasítjuk – erősítette meg Simó Károly.

Végül a kormány családbarát politikájával kapcsolatban Simó Károly azt mondta, hogy a 2010-es kormányváltás óta folyamatosan nőnek a családokra fordított állami források, a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege is jelentősen emelkedett az elmúlt években.

Elmondta: 2010-ben a csecsemőgondozási díjra fordított kiadások 37,5 milliárd forintot tettek ki, amely hat év alatt 36 százalékkal emelkedett, így már 51,2 milliárd forinttal járult hozzá az állam a szülési szabadság időtartamára járó támogatáshoz. A csecsemőgondozási díj átlagos havi bruttó összege pedig hat év alatt 115 200 forintról 153 161 forintra növekedett, vagyis 33 százalékkal több jut a kisgyermekeseknek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a csed, hanem a gyermekgondozási díj  összege is jelentős mértékben növekedett, hiszen míg az állam 2010-ben 92,5 milliárd forintot költött gyedre, addig hat év alatt mindezt 129,7 milliárd forintra emelte. Eszerint havi 83 473 forintról 112 848 forintra emelkedett átlagosan a kisgyermekes szülőknek járó támogatás, ami azt jelenti, hogy átlagban 35 százalékkal nagyobb összeggel gazdálkodhatnak.

Közölte továbbá: január 1-jétől a minimálbér emelkedésének köszönhetően tovább nő a gyed, valamint a diplomások gyedjének összege, utóbbit az érintettek már a gyermek két éves koráig igénybe vehetik. A gyed maximális összege idén eléri a bruttó 193 200 forintot, míg a „diplomás gyed” az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 96 600 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 126 350 forintra emelkedik.

A cél az, hogy Magyarország családbarát ország legyen, amit az állam évről évre növekvő mértékben biztosít – emelte ki.

 

 

Címkék