Tavasszal elkezdik a Vadlúd utcai csomópont átépítését

A kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját, amelyet a nemzetközi jogon át erőltetnének ránk – jelentette ki a Aradszki András, országgyűlési képviselő érdi sajtótájékoztatóján. António Guterres, az ENSZ főtitkára korábban azt nyilatkozta, a migráció lehetőség, hiszen erősíti a gazdaságot és csökkenti az egyenlőtlenségeket. Ezzel szemben Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni, a kormány szeretné szavatolni a magyar emberek biztonságát – emelte ki az NFM energiaügyi államtitkára.

Hasonló tartalmaink:

A tájékoztatón Aradszki András aláhúzta: a migrációs tárgyalássorozat jelenleg is zajlik, és amennyiben a magyar szempontok nem kerülnek figyelembe vételre, akkor Magyarország az USA-hoz hasonlóan ki fog lépni a tervezett egyezményből.

Aradszki András szólt arról is, hogy az áprilisi választások legnagyobb tétje az, hogy az a kormány folytathatja-e a munkát, amelyik biztonságot garantál, vagy egy olyan új kabinet alakul, amely a kerítést lebontva kiszolgáltatja a magyar embereket. – Az ellenzéki vezetőknek Soros György és Brüsszel akarata az első, így készek végrehajtani a Soros-tervet, lebontanák a határzárat, betelepítenék a bevándorlókat.  Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot, Vona Gábor, aki a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a már minden pártot megjárt, Karácsony Gergely és a baloldalivá váló Szél Bernadett, aki nemcsak a kerítést bontaná le, de eltörölné az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is – mondta Aradszki. Majd nyomatékosan kijelentette: a baloldal ugyanott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta, azzal a különbséggel, hogy most még a legújabb nemzetközi nyomásnak is engedve Magyarországot pillanatok alatt bevándorlóországgá alakítanák.

Helyi ügyekkel kapcsolatban Aradszki András összegezte, hogy milyen fejlesztések történtek az elmúlt 4 évben a választókerületében. Érden, Tárnokon és Diósdon befejeződött és sikeresen zárult az ország egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása, az érdi-diósdi-tárnoki csatornázás, amely Érden 17 ezer háztartást érintett. A beruházás lezajlott, a város gyakorlatilag teljes egészében csatornázottá vált, ami jelentősen növelte az ingatlanok értékét. Kihangsúlyozta azt is, hogy minden hozzá tartozó városban pozitív változások voltak az egészségügyi alapellátás területén. Érden 8 háziorvosi rendelőből 7 megújult, és az utolsó esetében is elindult a közbeszerzési eljárás. Nagy sikernek nevezte a szakrendelő korszerűsítését, amely két ütemben valósul meg, uniós forrásból, illetve a modern városok programban.

Tárnokkal kapcsolatban az országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, hogy az elmúlt 4 évben új váróterem épült vasútállomáson, ami mellett számos parkoló, gyalogos aluljáró, új buszforduló és egyéb kiegészítő elemek is helyet kaptak. Voltak továbbá útfejlesztések is és egy új bölcsődét is építettek, de megvan a pénz az Érdet és Tárnokot összekötő Vadlúd utcai kereszteződés átépítésére is, ami esetében jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, de várhatóan március-áprilisban el tudják kezdeni az átépítést. Aradszki András egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy több, mint tíz éve tervezik a Vadlúd utcai csomópont fejlesztést, azonban különböző okok miatt mindig akadályba ütközött a megvalósítás. Aktívan 2014 óta folytat egyeztetéseket a végrehajtás érdekében, hiszen ebben az évben lett Tárnok országgyűlési képviselője is. Az NFM államtitkára örömét fejezte ki, hogy a két település összefogásának és a Modern Városok Programnak köszönhetően végre megépül a körforgalom a Sóskúti – Zámori út és a Vadlúd utca sarkán. 

Törökbálinton 6,8 milliárd forintos állami beruházást követően befejeződött a Bálint Márton Általános Iskola, amihez egy sportcentrum is épült. Aradszki András sikernek nevezte, hogy lobbitevékenységének köszönhetően Törökbálinton át tudták alakítani az iparűzési adó rendszert, úgy, hogy a város méltányos részt kapjon a területén működő Telenor székház iparűzési adójából. Törökbálinton jól áll a napelem beruházás is, hamarosan át tudják adni, ami újabb adóbevételeket jelent majd a városnak.

Aradszki András végezetül aláhúzta, hogy folytatódnak a Modern Városok Program beruházásai Érden, amely kimondottan érinti az iskolákat, hisz katolikus és református gimnáziumok épülnek a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolából és a Teleki Sámuel Általános Iskolából, a Kós Károly iskola pedig egy olyan szakképző központ lesz, amely európai színvonalat fog képviselni. A Papi-földeken lévő záportározó építése is a végéhez közeledik, ami megoldja a felszíni vízelvezetési problémákat Érd egy részén. – Úgy gondolom, hogy Magyarország jobban teljesít, s ebben benne vannak a választókerületünk sikerei is. Úgy vélem, hogy a munkát folytatni kell, és remélem, hogy a választópolgárok értékelni fogják, hogy nemcsak a gazdaságban, hanem az egészségügyi és oktatási intézmények fejlesztésében is tudott ez a választókerület előre lépni – zárta szavait Aradszki András.

Címkék