Boldog tyúkok, elégedett gazdák: idén is tyúkakció

2018-ban folytatódik az ÉTH Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű akciója, amit negyedik alkalommal hirdetnek majd meg. Ahogy az előző három évben, úgy idén is öt-öt tyúkot igényelhetnek majd ingyen az ÉTH szolgáltatási területén élő lakosok, akik vállalják, hogy a lábasjószágot egy éven keresztül kapirgálósan tartják, zöld- és konyhai hulladékkal etetik. Az akció a tavaszi Nyitnikék vásáron indul.

Hasonló tartalmaink:

Az akció célja, hogy a háztartásokban keletkező biológiai hulladék hasznosuljon, és ne a lerakóban végezze – mondta az ÉrdMost-nak Pató Simon, az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. cégvezetője.

– A programnak nagyon nagy sikere van évek óta, és jól működik, ezért idén is folytatjuk. A tavaszi Nyitnikék vásáron indítjuk az akciót, azaz ezen a városi rendezvényen már fogadjuk az igényléseket, és tájékoztatjuk az érdeklődőket a részvétel feltételeiről. A tyúkok kiosztására  május-júniusban kerül majd sor – mondta Pató Simon, aki kérdésünkre beszámolt arról is, hogy az elmúlt három évben körülbelül négyezerötszáz tyúkot osztottak ki, idén pedig 1500 baromfi kiosztásával számolnak.

– Egy tyúk eledelének ötven százalékát kiteszi a konyhai hulladék, és nekünk nagyon fontos, hogy ez a mennyiség ne a kukában végezze, és nem mellesleg a szabad tartásban ezek a volt tenyésztyúkok boldogan élhetnek. Akciónkat támogatja az önkormányzat mezőgazdasági bizottsága is – tette hozzá Pató Simon.

(Fotónk a tavaly júniusi tyúkosztó akció során készült.)

Címkék