Megújuló Batthyány

Huszonegyedik alkalommal tartotta meg a szülők-nevelők bálját a Batthyány iskola. A rendezvényt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki hangsúlyozta: felelős döntéseket kell meghoznunk, hogy a jövőnk nyugodt, békés és biztonságos fejlődést és gazdagodást hozzon. A bál vendége volt T. Mészáros András polgármester is, aki az iskola újjáépítéséről beszélt az ÉrdMost-nak. Mint elmondta, a Batthyány-t a jövőben a katolikus egyház működteti majd.

Hasonló tartalmaink:

Sokat dolgozunk mindannyian, tanárok, edzők, sportvezetők, szülők azért, hogy a jövő szép és boldog lehessen minden magyar ember számára. Biztos vagyok benne, hogy akik itt vannak, hajlandók és képesek dolgozni ezért. Felelős döntéseket kell meghoznunk, hogy a jövőnk nyugodt, békés és biztonságos fejlődést és gazdagodást hozzon – e szavakkal nyitotta meg a Batthyány iskola pénteki bálját dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, aki az ÉrdMostnak hangsúlyozta: azáltal, hogy a Modern Városok Program keretében újjáépítik és gimnáziumi tagozattal bővítik a Batthyány iskolát, a diákok a középiskolai évüket is lakóközösségükben tölthetik. Ez azért is fontos, mert így erősödik a fiatalokban a városhoz tartozás tudata – húzta alá Aradszki András.

T. Mészáros András polgármestert a Batthyány iskola bővítésének részleteiről kérdeztük. Mint a városvezető elmondta, a munkálatok idén elkezdődnek – az általános iskolát a Fácán ovi régi, bontásra ítélt épületének helyén húzzák fel, míg a gimnáziumi szárnyat a jelenlegi (szintén bontásra ítélt) iskolaépület helyén. A polgármester elmondta: reményeik szerint 2020-ban már mind az általános iskola, mind a gimnáziumi rész készen lesz.

T. Mészáros András elmondta: az intézményt a katolikus egyház működteti majd, de megtartja körzeti, illetve sportiskolai jellegét. Az új iskolaépületek mellett megépül egy kis kápolna is, a tornacsarnokot pedig felújítják.

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola huszonegyedik bálján a negyedik, illetve a nyolcadik osztályos diákok adtak műsort, és felléptek az Érdi Torna Club tornászai is, majd az iskola tanáraiból és diákjaiból összeállt Batthyány Brothers adott koncertet. A műsort hajnalig tartó mulatság követte; a bálozóknak a Hangulat Express Partyzenekar húzta a talpalávalót.

Mint Rozgonyi János iskolaigazgató az ÉrdMostnak elmondta, a bál bevételét minden esztendőben a különféle diákesemények megrendezésére fordítják.

Címkék