Kóstolgatás, kincskeresés – iskolaválasztás

Lassan el kell döntenie a nagycsoportos óvodások szüleinek, merre tovább, azaz hogy melyik általános iskolát válasszák. Ebben, illetve az általános iskolák és a leendő elsősök tanítóinak megismerésében segítenek az iskolakóstolgató, iskola előkészítő foglalkozások városszerte, csaknem az összes érdi általános iskolában. Alább találhatja, hol, mikor tartanak ilyen jellegű programokat.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában február 24 -én, szombaton 9:00-10:30 között szervezik meg az óvodások sportnapját, amin játékos sportfoglalkozásokkal várják a nagycsoportosokat a Batthyány Sportcsarnokban leendő tanítóik. Sportruházat szükséges! 8:30-tól gyülekező. Ugyanitt március 1-én, csütörtökön 8:00-10:00 között lesz nyílt nap, ahol bemutató órákat tartanak a leendő elsős osztályfőnökök. Március  27-én, kedden 14:30-kor felvételi erőpróba veszi kezdetét, ez már  mozgásos szintfelmérő lesz a városi beiskolázású sportiskolai osztályokba, 1-8. évfolyamokra. Sportruházat ide is szükséges! Végül április 13-án, pénteken 14:30-tól tavaszváró kézműves foglalkozást tartanak a leendő elsős tanító nénik a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek.

Az Érdi Bolyai János Általános Iskola az  Alsó u. 80. alatti épületében tart február 23-án, pénteken, valamint március 2-án 14.00 – 16.00 között iskolakóstolgató foglalkozásokat. Nyílt nap március 10-én  8.00 – 12.00 lesz. A két tanítási nyelvű osztályba március 22-ig lehet jelentkezni. A csoportalakító foglalkozásokat március 23-án és április 6-án 13.00-tól tartják. Itt  találja korábbi cikkünket, ami bővebben foglalkozott a témával.

Az Érdligeti Általános Iskola már tavaly novemberben elindította iskolakóstolgató rendezvényeinek sorát, amelyek azonban nem egymásra épülnek, azaz, ha az előzőekről le is maradtak, a következő alkalmakkor bátran csatlakozhatnak, ezek március 8-án és április 5-én 16:30-tól kerülnek megrendezésre a Diósdi u. 95-99. alatti épületben

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola február 19-én, hétfőn 15:30-tól tartja iskolakóstolgató programját, majd a leendő  első osztályos tanulók szüleinek részére február 20-án 17 órától kerül sor a szülői értekezletre.

A Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szintén már tavaly megkezdte az iskola előkészítő programjait, de a soron következő, február 24-én 9-11:00 között megrendezendő KINCSKERESŐ foglalkozásra is sok szeretettel hív és vár minden leendő első osztályos gyereket az intézmény, aminek vezetősége azt vallja, hogy „Az iskola kincset rejt a gyerekeknek és kincset talál a gyerekekben”. A kincskereső foglalkozás lehetőséget teremt rá, hogy a leendő elsősök megismerkedjenek az iskola katolikus, keresztény légkörével, hangulatával. Ameddig a gyerekek játékos foglalkozásokon vesznek részt, a szülők tájékoztatást kapnak az intézmény nevelő-oktató munkájáról és hitéleti tevékenységéről. A Marianum március 20-án rendez nyílt napot 8:00-12:00 között, végül április 11-én és 12-én 14:00-17:00 között lehet benyújtani a jelentkezéseket az iskolába. Az iskola arra kéri a szülőket, hogy amennyiben a gyermekükkel szeretnének részt venni a foglalkozáson, jelezzék azt a titkarsag@marianum.hu címen. A Marianum iskola a jövő tanévben induló gimnáziumi osztályába pedig folyamatosan várják a jelentkezőket (az igazgatóval történő egyeztetés alapján).

Az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola is játékos foglalkozásokat szervez az iskolába készülő elsősök számára a leendő elsős tanító nénik vezetésével, hogy megkönnyítsék az óvodából iskolába történő átmenetet. Az iskolakóstolgató foglalkozások hétfőnként lesznek 15:00-16:00 között február 26-án, március 5-én, március 19-én, március 26-án.

Címkék