E-demokrácia, diákszemmel

Digitális technológiák az európai parlamenti demokráciában, az e-szavazás előnyei és hátrányai – ez volt a témája annak a vetélkedőnek, amit szerdán rendeztek a Gárdonyi iskolában. Az intézmény részt vesz az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban; a vetélkedőre ennek keretében került sor.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította az EP Nagykövet Iskolája programját, hogy felkeltse a fiatalok figyelmét Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. Országszerte huszonöt középiskola részese a programnak, köztük a Gárdonyi, amely korábban sikerrel pályázott az EP Nagykövet Iskolája címre.

Szerdán egy különleges vetélkedő második fordulóját bonyolítottak le az iskolában. A korábbi, online fordulóban a fiatalok egy tesztet töltöttek ki, majd a legjobban teljesítő tanulókból csapatokat szerveztek, amelyeknek egy, az EU prioritásaihoz kapcsolódó témáról kellett kiselőadást tartaniuk.

Az előadások az e-szavazás előnyeit, hátrányait, illetve a különféle digitális technológiákat járták körül. A fiatalok a gimnázium diákjai, illetve a háromtagú zsűri előtt tartották meg előadásukat, és válaszoltak a zsűri kérdéseire.

Bár hirdettek nyertest, a vetélkedőn minden csapat nyert: egyrészt EU-s ajándékcsomagokat, másrészt egy brüsszeli vagy strasbourgi tanulmányutat, amelynek keretében még jobban megismerkedhetnek majd az Európai Parlamenttel.

Címkék