Sportnap, beiskolázás előtt

Akkreditált tehetségpont lett a Batthyány iskola; a minősítés – amelyre a múlt héten került sor – kiváló eredménnyel zárult – tudtuk meg a szombati ovis sportnapon, amelyen a leendő elsősök játékos formában ismerkedhettek az intézményben oktatott egyes sportágakkal. Csütörtökön nyílt napra várják a szülőket.

Hasonló tartalmaink:

– Iskolánkban egy általános tantervű körzeti, és egy városi beiskolázású sportosztály indul minden évben; amennyiben nagy lesz az érdeklődés a sportosztály iránt, elvi engedélyt kaptunk a tankerülettől még egy ilyen osztály indítására – tudtuk meg Rozgonyi János igazgatótól, aki elmondta azt is: a sportosztályosok alsó tagozatban elsajátítják a birkózás, floorball, futball, kézilabda és tollaslabda alapjait, míg az általános tantervű osztályba járóknál a művészeti oktatásra (népi játékok, néptánc, vizuális kultúra) helyezik a hangsúlyt.

– A sportosztályt azoknak ajánlom, akik kedvet éreznek, illetve valamilyen tehetséget mutatnak a sport valamilyen ága iránt, és azoknak is jó választás, ahol a család szeretné, hogy a gyermek sportosan, aktívan éljen – hangsúlyozta Rozgonyi János. Kiemelte azt is: amellett, hogy egy kisgyereknek lételeme a mozgás, a sportoló diákok megtanulják beosztani az idejüket, megtanulják, mi az a napirend, rendezetté válik az életük, önállóságot tanulnak, magabiztosabbak. Mindezek jó hatással vannak a tanulmányi eredményeikre is.

Az iskola nyílt napot tart március elsején, csütörtökön, 8-10 óra között. A sportosztályba jelentkezőknek március 27-én, délután fél háromkor tartanak mozgásos szintfelmérő foglalkozást. Tavaszváró kézműveskedéssel is készülnek a leendő tanító nénik: ezt április 13-án, pénteken, délután fél háromtól tartják.

Érdemes még megemlíteni, hogy Batthyány iskola 2017-ben Pest megye legeredményesebb általános iskolája lett a sport területén, és a napokban elnyerte az akkreditált tehetségpont minősítést. Ez utóbbi nemcsak erkölcsi elismerést jelent, hanem szélesebb pályázati források, partnerségi, szakmai kapcsolatok lehetősége is megnyílik az iskola előtt.

Bővebb információ a Batthyány iskolakóstolgató rendezvényeiről itt található.

Batthbeisk

Címkék