Arany után ezüst Kijevből

A múlt heti, Végh Artúr által szerzett aranyérem után újabb érdi birkózó állhatott dobogóra Kijevben. Dénes Mercédesz egyedüli magyarként vívott döntőt az ukrán fővárosban.

Hasonló tartalmaink:

Az 53 kilogrammos súlycsoportban induló Dénes Mercédeszt múlt héten még hazaküldték egy nyílt versenyről a svédországi Klippanból, majd ahogy hazajött, már utazott is tovább Kijevbe. A közel ötszáz versenyzőt felvonultató viadalon a tavalyi sérülése után visszatérő Dénes Mercédesz két francia és egy ukrán ellenfelet búcsúztatott a döntőbe jutásért, majd a fináléban szoros meccset vívott az Egyesült Államokbeli Sarah Hildebranddal, de 2–0-ra kikapott, így ezüstérmet szerzett.

Az Érdi Spartacus SC további birkózói közül a junior korosztály Kaposváron szerepelt. Az 55 kilósoknál Nagy Krisztián egy győzelemmel zárt négyfős csoportjában, így bronzérmes lett.

A 72 kilogrammosoknál Buzás Patrik és Mezei Dominik volt érdekelt. Előbbi a negyeddöntőben, utóbbi az elődöntőben kapott ki, így a vigaszágon folytathatták, s Mezei harmadik, Buzás ötödik helyet szerzett.

A 82 kilogrammosoknál Végh Richárd volt érdekelt, de nem jutott tovább a csoportból és a pontszerző, ötödik helyen zárt. Pataki Sámuel sem bírt ellenfeleivel a 87 kilósoknál, négyfős csoportjában nyeretlenül végzett, míg a kijevi aranyérem után a Kaposváron a 97 kilósoknál Végh Artúr ötödikként zárt, miután az elődöntőig menetelt, majd ott és a harmadik helyért rendezett meccsen is kikapott.

Címkék